BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin' yeni hedefini önüne koydu----

Çin' yeni hedefini önüne koydu

Çin' yeni hedefini önüne koydu
05 Mart 2013 - 06:45 www.finansgundem.com

Çin'de 2013'e ait büyüme hedefi yüzde 7.5; enflasyon hedefi ise yüzde 3.5 olarak belirlendi

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin, 2013'e ait büyüme hedefini yüzde 7.5'te bırakırken, yüzde 3.5 ile daha düşük enflasyon hedefi benimseyerek, yeni liderler için büyümeye zarar vermeden fiyatları kontrol altında tutmayı daha zor bir hâle getirdi.
Ulusal Halk Partisi KOngresi'nin yıllık toplantısında 3,000 yasakoyucu karşısında, ülkenin başbakanı sıfatıyla yaptığı son konuşmasında, harcamaların ekonomik büyümeyi destekleyici şekilde artmasıyla bütçe açığının yüzde 50 yükselerek 1.2 trilyon yuana çıkacağını öngördü.
Ülkedeki son emlak piyasasını soğutma önlemlerinin Çin hisselerine 18 ayın en sert düşüşünü yaptırmasına rağmen Wen emlaktaki spekülasyonları kontrol altına alınması çabalarının devam ettirilmesini sa vundu. Görevini önümüzdeki hafta Li Leqiang'a devretmeye hazırlanan Wen, Çİn'in belirsizliklerle dolu olan küresel toparlanmada yolunu bulmasının gerektiğini söyledi.
Citigroup Inc.'in Hong Kong'taki kıdemli Çin ekonomistlerinden Ding Shuang, en büyük riskin enflasyon tarafında olduğunu belirtti.
Wen aynı zamanda 2012'de yüzde 13.8 olan M2 para arzı büyümesini yüzde 13 olarak
öngördü.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)