BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin verisi umutları söndürdü----

Çin verisi umutları söndürdü

Çin verisi umutları söndürdü
23 Nisan 2013 - 09:27 www.finansgundem.com

Sabah saatlerinde Çin’den gelen imalat aktivitesinde büyüme rakamları hayal kırklığı yarattı

HSBC datasına göre bir önceki aya göre düşüş gösteren PMI datası son iki ayın en düşük seviyelerine geriledi. Piyasa beklentisi 51.5 gelmesi yönündeyken 50.5 gelen data bir önceki ay 51.6 olan verinin de altına gelmiş oldu.
Verilerde yeni siparişlerde yaşanan düşüşün etkili olduğu kaydediliyor. İhracat tarafında verilerin bir önceki ayın altına düşmesi verileri olumsuz etkilerken, Çin’de orta sınıfın büyümesi de borçluluk yapısının büyümesine neden oluyor.
HSBC Çin ekonomistine göre verilerde ihracat tarafından yeni siparişlerinin Mart ayında geçici olarak canlanırken, dış talebin zayıflığı Çin pazarını olumsuz etkiliyor ve bu olumsuzluk da devam edecek.
Geçtiğimiz haftalarda gelen ve beklentileri karşılamayan büyüme rakamları sonrasında PMI verilerinin de kötü gelmesi piyasaları da olumsuz etkiledi. Çin’de Şanghay endeksi gün içinde yüzde 2 üzerinde değer kaybı yaşadı. Aynı şekilde diğer Asya endeksleri de yüzde 1 üzerinde düşüşle veriyi karşıladı.
50’nin altında gelen verilerde büyüme aktivitesinin daralmayı gösteriyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)