BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin verileri Asya piyasalarını karıştırdı----

Çin verileri Asya piyasalarını karıştırdı

Çin verileri Asya piyasalarını karıştırdı
21 Ağustos 2023 - 06:51 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası, geçen hafta orta vadeli borç verme faiz oranını beklenmedik bir şekilde düşürdü. Bu düşüşün 5 yıl değil bir yıllık olması piyasaların karışık seyir etmesine neden oldu

Asya piyasalarında, Çin'in 1 yıllık kredi faiz oranını düşürmesi, ancak 5 yıllık faiz oranını değiştirmemesiyle karışık seyir devam etti.

Asya-Pasifik piyasaları, Çin'in bir yıllık Faiz oranını düşürmesi, ancak beş yıllık faiz oranını değiştirmemesi nedeniyle karıştı.

Bir yıllık LPR 10 baz puan düşürülerek yüzde 3,55'ten yüzde 3,45'e çekilirken, beş yıllık LPR yüzde 4,2'de kaldı. Beş yıllık LPR ayrıca ipotekler için bir sabitleyici görevi görür.

35 piyasa gözlemcisinin katıldığı bir ankette, Çin Merkez Bankası'nın geçen hafta orta vadeli borç verme faiz oranını beklenmedik bir şekilde düşürmesinin ardından tüm katılımcıların her iki oranda da indirim öngördüğünü bildirdi.

Hong Kong'un Hang Seng endeksi yüzde 0,86 düşerken, anakara Çin piyasaları da CSI 300 yüzde 0,28 düşüşle negatif bölgedeydi.

Avustralya'da S&P/ASX 200 yüzde 0,1 düştü, ancak diğer piyasaların tümü yükseldi.

Japon Nikkei 225 yüzde 0,32 ve Topix yüzde 0,24 yükseldi. Güney Kore'de Kospi yüzde 0.61, Kosdaq yüzde 1.87 oranında değer kazandı.

Cuma günü ABD'de üç ana endeks karışık kapandı ve Dow Jones Endüstriyel Ortalama yüzde 0,07 arttı. Ancak S&P 500 yüzde 0,01 düştü ve Nasdaq Composite yüzde 0,2 düştü.

Japonya enflasyon verileri Asya borsalarını düşürdü

 

Asya borsaları Wall Street'in ardından düşüşte

 

Asya borsaları haftaya düşüşle başladı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)