BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin ve Rusya askeri tatbikatları artırıyor----

Çin ve Rusya askeri tatbikatları artırıyor

Çin ve Rusya askeri tatbikatları artırıyor
25 Temmuz 2023 - 07:57 www.finansgundem.com

Çin ve Rusya, Japon Denizi'nde tamamladıkları 4 günlük ortak tatbikatın ardından, Pasifik Okyanusu'nda ortak deniz ve hava devriyeleri düzenlemeyi planlıyor.

Çin-Rus ortak tatbikatlarını, ortak deniz ve hava devriyeleri takip edecek.

Çin ve Rusya sona eren ortak tatbikatın akabinde ortak deniz ve hava devriyelerine başlamayı planlıyor.

Tatbikatın komutanı Tuğamiral Çiu Vınşıng, "Tatbikat, stratejik deniz rotalarının güvenliğini sağlama ve iki ordunun deniz ve hava kuvvetlerinin ortak kabiliyetlerini uygulaması açısından büyük bir Çin-Rusya müşterek savaş operasyonuydu." ifadelerini kullandı.

Çiu, tatbikatların Kuzeydoğu Asya'da istikrarı korumanın yanı sıra iki ülke arasındaki stratejik işbirliğini de artırdığını vurguladı.

HEDEFLENEN EĞİTİMLER TAMAMLANDI

Çin Halk Kurtuluş Ordusunun (ÇHKO) yaptığı basın açıklamasına göre, iki ülkenin deniz ve hava kuvvetlerinin katıldığı askeri tatbikatla hedeflenen eğitimler tamamlandı.

ÇHKO Deniz Kuvvetleri, tatbikatın karşılıklı güveni derinleştirme, dostluğu güçlendirme ve kabiliyetleri artırma noktasında başarıya ulaştığını ifade etti.

ÇHKO'nun açıklamasına göre, tatbikatın kapanış töreni 4 gün boyunca komuta merkezi olan "Qiqihar" adlı savaş gemisinde düzenlendi.

ÜST DÜZEY ASKERİ İŞBİRLİĞİ

Uzmanlar, 4 gün süren "Northern/Interaction-2023" adlı ortak tatbikatın güvenlik tehditlerine karşı iki ülkenin üst düzey askeri işbirliğini gösterdiği yorumunda bulundu.

ÇHKO Deniz Kuvvetlerinin açıklamasına göre, "Northern/Interaction-2023" ortak tatbikatının sona ermesiyle, Çin-Rus deniz ve hava kuvvetlerinin Pasifik Okyanusu'nda ortak devriyeler yürütmesi planlanıyor.

Çinli askeri uzman Song Congping, tatbikatın üçüncü bir tarafı hedef almadığını belirterek, bu girişimin büyük jeopolitik güçlerin bölgede güvenlik tehdidi oluşturduğu bir dönemde geldiğini ve Çin-Rus orduları arasındaki üst düzey güveni yansıttığını vurguladı.

Song, iki ülkenin müşterek deniz ve hava devriyesi düzenlemesinin bir ilk olduğuna dikkati çekti.

Uzmanlar, ortak deniz ve hava devriyelerinin, Çin ile Rusya arasındaki giderek artan stratejik işbirliğinin bir diğer göstergesi olduğunu dile getiriyor.

Rusya ve Suriye'den ortak hava tatbikatı

 

Ukrayna: Rusya katedrali vurdu, 1 ölü

 

Azerbaycan'da FETÖ operasyonu: Parti lideri gözaltında

 

Yerlikaya: JASAT haziranda 2 bin 508 operasyon düzenledi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)