BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin, Tayvan’ı istemiyor----

Çin, Tayvan’ı istemiyor

Çin, Tayvan’ı istemiyor
18 Ocak 2017 - 17:07 www.finansgundem.com

Çin, Trump’ın törenine Tayvan’ın katılmasını istemiyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, bu talebin, Trump’ın görevi devralma törenini organize eden ekibe ve mevcut Obama yönetimine iletildiğini açıkladı. Hua, günlük bilgilendirme seansı çerçevesinde, “ABD’yi, Tayvan yönetimini törene katılmak üzere bir delegasyon göndermekten alıkoyması ve Tayvan ile her türlü resmi temastan kaçınması yolunda uyarıyoruz” dedi.

Öte yandan, eski başbakan önderliğinde bir Tayvan delegasyonu törene katılmak üzere, Pazartesi günü yola çıkmış bulunuyor. Söz konusu delegasyon, törene katılmanın yanısıra, politika ve akademi çevreleri ve ABD’deki Çin cemaati temsilcileriyle de görüşmeyi planlıyor.

Trump’ın, geçen hafta Washington’da, bir gazeteye verdiği demeçte, ABD’nin 1979’dan beri izlediği “Tek Çin Politikası”nı tartışmaya açmış olması, Çin resmi makamlarının bu konuda beslediği kuşkuları arttırdı. ABD, Tayvan ile informel düzeyde ilişki ve ticaretini sürdürmekle birlikte, 1979’dan beri Çin Halk Cumhuriyeti’ne bu alanda yönelik politikasını hiç müzakere konusu etmeye kalkmamıştı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)