BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin reformlara hız verecek----

Çin reformlara hız verecek

Çin reformlara hız verecek
18 Kasım 2013 - 06:33 www.finansgundem.com

Çin Devlet Başkanı Xi, dünyanın en büyük 2. ekonomisindeki geniş çaplı politika değişikliklerinde liderliği ele alarak, damgasını vuracak

Dünyanın en büyük 2. ekonomisi Çin'in devlet başkanı Xi Jinping, ülkesinin hazırlandığı geniş çaplı reformların uygulanmasına damgasına vurarak, reformların uygulamaya konmasını olumsuz etkileyen, "görüş birliğine dayalı karar mekanizması" dönemini sona erdirecek.
Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) genel kongresinin 12 Kasım'da sonlanmasının 3 gün sonrasında yayınlanan konuşma metninde Xi, muhtemelen kendisinin liderlik edeceği 2 güçlü komitenin oluşturulmasını da kapsayan reformların uygulanması için "daha fazla cesaret" gerektiğini söyledi. Duyuruda, selefi HU Jintao'nun dile getirmediği ancak Xi'nin geçtiğimiz yılın Kasım ayında göreve gelmesinden bu yana kullandığı ifadeler yer aldı.
Bu değişiklikler Xi'nin gücünü yansıtıyor ve Hu yönetiminde zayıflayan ekonomide devletin rolünün azaltılmasını da kapsayan reformların uygulanması için farklı bir yaklaşımın sinyalini veriyor. Parti toplantısının ardından açıklanan değişiklikler, devletin kontrolündeki kuruluşların ve kontrol edilen faiz ve artan arazi fiyatlardan yararlanan yerel hükümetlerin çıkarlarına karşı bir durum sergileyecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)