BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin Merkez Bankası'ndan ekonomiye destek sözü----

Çin Merkez Bankası'ndan ekonomiye destek sözü

Çin Merkez Bankası'ndan ekonomiye destek sözü
10 Ağustos 2022 - 14:56 www.finansgundem.com

Çin Merkez Bankası bugün yayımladığı raporda, ekonomik büyümeyi destekleyeceğini ve fiyat istikrarını sağlayacaklarını vurguladı.

Çin'de enflasyonun yüzde 2,7 artarak 2 yılın en yüksek seviyesine ulaşması sonrası Çin Merkez Bankası, ekonomisini enflasyon tehditlerinden koruyacağını belirtirken, büyümeyi artırmak için büyük teşviklere başvurmaktan ve aşırı para basmakta kaçınacağını bildirdi.

İkinci Çeyrek Para Politikası Uygulama Raporu'nu yayınlayan Çin MB, hem ekonomik büyümeyi artıracaklarını hem de fiyat istikrarını sağlayacaklarını vurgularken, reel ekonomiye daha güçlü ve daha yüksek kalitede destek vereceklerini de ifade etti.

"Gardımızı kolay kolay düşüremeyiz"

"Yapısal enflasyon baskıları kısa vadede artabilir ve ithal enflasyon baskısı devam ediyor" değerlendirmesini yapan Çin MB, "Gardımızı kolay kolay düşüremeyiz" dedi.

Tüketici enflasyonunun yılın ikinci yarısında yası aylarda yüzde 3'ün aşmasının büyük olasılık olduğunu ifade eden Çin MB, tahıl ve enerji arzı konusunda alınan tedbirler ve ihtiyatlı para politikasının desteği ile enflasyonun 2022 yılının tamamında yüzde 3 civarında tutulmasının başarılmasının muhtemel olduğunu da vurguladı.

Çin MB raporunda, ihtiyatlı para politikasının uygulanmasının hızlandırılacağı ve likiditenin makul şekilde bol tutulacağı tekrarlanırken, ekonomik operasyonlarda mümkün olan en iyi sonucu almaya çalışılacağı, bu süreçte ekonomik büyüme ve fiyat istikrarı arasında dengenin sağlanacağı da belirtildi.

Çin'de enflasyon 2 yılın zirvesinde

 

Çin'den akaryakıt fiyatlarına indirim

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)