BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin IMF'in görevini üstleniyor----

Çin IMF'in görevini üstleniyor

Çin IMF'in görevini üstleniyor
23 Aralık 2014 - 07:23 www.finansgundem.com

Çin, dünyanın finansal bakımdan en sıkıntılı ülkeleri için son çare olma girişimleri hızlandırdı

Çin, dünyanın finansal bakımdan en sıkıntılı ülkeleri için son çare olma girişimleri hızlandırarak Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) son kredi mercii olma rolüne ortak oluyor.

Çin yetkilileri Cumartesi günü yaptıkları açıklamalar ile Rusya’nın 1998’de temerrüde düşmesinden bu yana en kötü ekonomik krizine dayanmasına yardım etmek amacıyla 24 milyar dolarlık para birimi swap programını genişletmeye istekli oldukları sinyali verdiler. Çin, Ekim ayından bu yana Arjantin’e para birimi swap’ının bir parçası olarak 2.3 milyar dolar fon sağladı ve Venezuela’ya geçtiğimiz ay 4 milyar dolar borç verdi. Venezuela rezervleri, borç ödemelerinin yalnızca iki yılını karşılayabiliyor.

Çin Başkanı Xi Jinping, uluslararası sermaye piyasalarının dışında bırakılan ülkelere kredi sağlayarak ülkesinin küresel ekonomideki etki alanını güçlendiriyor ve ekonomik sıkıntı yaşayan hükümetlerin kurtarıcı finansör olarak başvurdukları IMF’in rolüne ortak oluyor. IMF, sağladığı kredi karşılığında ülkelerden ekonomilerini istikrarlaştırıcı reformlar gerçekleştirmelerini talep ederken, analistler Çin’in koşullarının kaynak bakımından zengin ülkelerde çıkarlarını güvenceye almaya odaklandığı yönünde spekülasyonlar yapıyorlar.

Danimarka merkezli Global Evolution A/S baş yatırımcısı Morten Bugge, “Cebinizde borç senedi olması her zaman iyidir. Bunlar Çin’in dostları ve uzun vadeli enerjiyi güvenceye almak motivasyonlardan biri olabilir” dedi.

Çin Ticaret Bakanı Gao Hucheng’in Hong Kong merkezli Phoenix televizyonunu yaptığı açıklamaların ardından ruble dolar karşısında, yüzde 4.8 yükselerek New York saati ile 15:07’de 55.8470 seviyesine geldi. Hucheng, iki ülke arasındaki para birimi swap’ının genişletilmesinin Rusya’ya destek sağlayacağını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)