BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin hisseleri yükseliyor----

Çin hisseleri yükseliyor

Çin hisseleri yükseliyor
10 Ağustos 2015 - 09:02 www.finansgundem.com

Çin hisse senetleri ortalaması, sert düşen ihracat verisine rağmen hükümetin teşciğe gideceği beklentisi ile yükseliyor

Çin hisse senetleri yaklaşık 1 ayın en büyük 2 günlük kazancını kaydetmeye hazırlanıyor. Çin hisselerinin yükselişine endüstri ve telekomünikasyon şirketleri öncülük ediyor. Çin'in çok sert düşen ihracat verisinin hisseler üzerinde yaratabileceği olumsuz etkiyi, hükümetin devlet destekli girişimlerin birleşmelerini artıracağına dair haberler gölgede bıraktı.

Şangay Bileşik Endeksi ilk seansı yüzde 3.2 yükselişle 3,864.10 puandan tamamladı. China Shipbuilding Industry Co. ve China United Network Communications Ltd. şirketlerinin hisseleri yüzde 10 yükseldi.

CSI 300 Endeksi yüzde 2.9 yükseldi. İşlemleri Hong Kong'da görülen Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 0.3 yükseldi ve önceki yüzde 1.3'lük kaybını da eritti. Hang Seng Endeksi ise yüzde 0.3 geriledi.

 Çin, bildirimlere göre 2 büyük gemicilik şirketi China Shipping Group ve Cosco Group'u birleştirmeye hazırlanıyor.

Shanghai Zhaoyi Varlık Yönetimi genel müdürü Li Jingyuan konu ile ilgili "Devlet destekli şriketlerin birleşmesi ilerlemenin hızlanacağı anlamına geliyor." yorumunda bulundu. Li, "Yabancı yatırımcı ekonomik verilere daha çok dikkat gösterirken yerel yatırımcı ise politikaya karşı daha hassas." dedi.

Çin'in üretici fiyatları Temmuz ayında 2009'dan bu yana en düşük seviyeye gerilerken ihracat ise tahminlerden fazla düştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)