BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin ektiklerini biçiyor----

Çin ektiklerini biçiyor

Çin ektiklerini biçiyor
11 Eylül 2013 - 07:40 www.finansgundem.com

Çin Başbakanı Li Keqiang, aldıkları önlemlerin işe yaradığını söyledi

Çin Başbakanı Li Keqiang, Dalian kentinde düzenlenen 2013 Yaz Davos Forumu'na katılan Çinli ve yabancı işletmecilerle görüştü.
Çin Halk Cumhuriyeti Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Başbakan olarak ilk kez Davos Forumu'na katılan Li Keqiang, görüşmede yabancı işletmecilerin Çin ekonomisindeki son gelişmelere dair sorularını yanıtladı. Başbakan Li, gelecek dönemde Çin ekonomisinin gelişmesinde yine sorunlar bulunmasına rağmen, uzun vadeli, sürdürülebilir ve sağlıklı bir şekilde büyümenin korunabileceğini vurguladı.
Li: Önlemlerimizin etkilerini görüyoruz
Görüşmede, İtalyan Eni Grubu'nun başkanı Guiseppe Recchi, Li Keqiang'a şu soruyu yöneltti:
"2013 yılında Çin ekonomisinin büyüme hızı yavaşladı. Bu, uluslararası toplumda Çin ekonomisinin geleceğine dair endişe uyandırdı. Bu konuya siz nasıl bakıyorsunuz?"
Recchi'nin sorusuna cevaben Başbakan Li Keqiang, uluslararası ve ulusal unsurlar nedeniyle, Çin ekonomisinde yavaşlama görüldüğünü belirtti. Ancak bu koşullarda, Çin'in makro düzenlemeler yaparak gevşek para politikası uygulamak yerine başka bir yol seçtiğini hatırlatan Li, şunları söyledi:
"Biz başka bir yol seçtik. Yani piyasayı canlandırarak, kalkınma modelini değiştirmeye çalışıyoruz. Şimdi aldığımız önlemlerin olumlu etkilerini görmeye başladık."
Yapısal düzenlemelerin önemine vurgu
Başbakan Li, Çin'de sanayileşme ve kentleşme süreci henüz tamamlanmadığı için, iç talebin hâlâ büyük potansiyel taşıdığına işaret etti. Bununla beraber, Çin ekonomisinde dengesizlik, eşgüdümsüzlük ve sürdürülemezlik gibi bazı sorunlar bulunduğunu ifade eden Li Keqiang, ekonomik yapının düzeltilmesinin, önemli bir çalışma olduğunu dile getirdi. Çin Başbakanı, sözlerine şöyle devam etti:
"Ekonomik yapının düzeltilmesi, önemli çalışmalarımızdan biri ve bu, kalkınma potansiyelimizle bağlantılı. Yapısal düzenlemelerle ekonomik büyümedeki kalite ve verimliliği yükseltebiliriz. Böylece, vatandaşların gelirleri ve tüketimleri artar. Yapısal düzenlemeler, büyük miktarda iç talep yaratacaktır."
"Amaç, halkın yaşam seviyesini yükseltmek"
Çin'in gelişmesinin, vatandaşların yaşam seviyesini yükseltmeyi amaçladığına dikkat çeken Başbakan Li, bu konuda istihdama öncelik verdiklerini kaydetti. Çin hükümetinin aktif istihdam politikası  çıkararak, bu politikaya uygun mesleki eğitimleri geliştireceğini dile getiren Li, istihdamda eşitliğin sağlanması ve istihdam konusunda bilinç oluşturulması için çaba göstereceklerine işaret etti.
Finans alanındaki reformları derinleştirmeye karar verdiklerini hatırlatan Li Keqiang, yabancı şirketlerin Çin'de yatırım yapmaları için adil bir rekabet ortamı ve iş kurma koşulları yaratmak için gayret harcamayı sürdüreceklerini belirtti.
Son olarak, Çin'de görülen hava kirliliğine değinen Li, bu konuda şunları söyledi:
"Çin hükümeti, 'yeşil kalkınma' yolunda ısrar ediyor. İnsan sağlığını doğrudan etkileyen hava, su ve toprak kirliliği sorunlarını çözerek, geri kalmış ve kaynak tüketimi fazla olan sektörleri ortadan kaldırmaya çalışıyoruz."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)