BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin ekonomisi son çeyrekte daraldı----

Çin ekonomisi son çeyrekte daraldı

Çin ekonomisi son çeyrekte daraldı
03 Ocak 2023 - 08:08 www.finansgundem.com

Çin'de bağımsız ekonomik veri sağlayıcısı CBBI raporunda, rakamların Çin'in gayri safi yurtiçi hasılasının bir yıl öncesine göre dördüncü çeyrekte reel olarak daraldığını gösteriyor.

Özel bir ankete göre, Çin'de imalat, hizmet ve emlak sektörlerinin tümü dördüncü çeyrekte Kovid kesintileri nedeniyle keskin bir şekilde zayıfladı ve yılın son aylarında ekonomide potansiyel bir daralmaya neden oldu.

China Beige Book International (CBBI) yaptığı açıklamada, imalat ve hizmet şirketlerinde kâr, satış ve istihdamı ölçen endekslerin 2022'nin son üç ayında bir önceki çeyreğe ve bir yıl öncesine göre düştüğünü söyledi. Sonuçlar, geçen çeyrekte 4.354 işletmenin katıldığı bir ankete dayanıyor.

CBBI, işlemler ve fiyatlar da dahil olmak üzere emlak sektörü için ölçümlerin tüm zamanların en düşük seviyelerine yaklaştığını elirtti.

Bağımsız ekonomik veri sağlayıcısı CBBI raporunda, rakamların Çin'in gayri safi yurtiçi hasılasının bir yıl öncesine göre dördüncü çeyrekte muhtemelen reel olarak daraldığını ve 2022 yılının tamamı için yalnızca %2 büyüdüğünü ima ettiğini söyledi.

Çin ekonomisi 2023’te enflasyon ve istihdama odaklanacak

 

Çin'deki Alman işletmelerinin Çin ekonomisine güveni kalmadı

 

Çin ekonomisi 2023 yılında toparlanabilecek mi?

 

Goldman Sachs'tan Çin ekonomisi yorumu

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)