BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇin dünyayı endişelendirdi----

Çin dünyayı endişelendirdi

Çin dünyayı endişelendirdi
28 Temmuz 2013 - 11:37 www.finansgundem.com

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde şok gelişme…

Çin İstatistik Bürosu, dün Haziran ayında ülkedeki sanayi şirketlerinin kârının bir önceki yıla göre yüzde 6,3 artışla 81,9 milyar dolara çıktığını açıkladı. Ancak aynı verinin Mayıs ayında bir önceki yıla göre yüzde 15,5 artmış olması ülkede fabrika faaliyetlerinin Haziran’da gerilediğine işaret etti.
Kurum resmi internet sitesinde sanayi şirketlerinin kârının 2013’ün ilk yarısında yüzde 11,1 arttığını da duyurdu. Çin’deki 41 farklı sanayi kolundan 30’nun büyüdüğü, sekizinin ise kârında azalma açıkladığı da ifade edildi.
Cnbce’nin haberine göre bu, geçen hafta açıklanan HSBC PMI ön endeksinin ülkedeki sanayi faaliyetlerinin 11 ayın düşük seviyesine geldiğini gösteren verinin ardından ülkede sanayi faaliyetlerinin yavaşladığının bir diğer göstergesi olarak kabul ediliyor.
Çin’de Haziran ayındaki faaliyet yavaşlamasının temel nedenleri gelen siparişlerin azalması ve istihdam piyasasındaki kötü gidiş olarak gösteriliyor. Bunlara ek olarak Çin ekonomisi Nisan –Haziran döneminde bir önceki yıla göre yüzde 7,5 büyüyerek üst üste dokuzuncu çeyrekte de yavaşladı. Pekin yönetimi ise iş dünyası ve sanayiyi desteklemek için bir dizi teşvik programı devreye sokmaya hazırlanıyor.
Hükümet işe geçen hafta KOBİ’ler için KDV’yi azaltmakla başladı ve ihracat ve ithalatçıların işini kolaylaştıracak adımlar attı. Döviz ihtiyacı duyan hizmet sektörü için de faaliyet şartlarını yumuşattı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)