BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin Dışişleri Bakanı görevden alındı----

Çin Dışişleri Bakanı görevden alındı

Çin Dışişleri Bakanı görevden alındı
25 Temmuz 2023 - 15:06 www.finansgundem.com

Çin'de, Dışişleri Bakanı Çin Gang görevden alınarak yerine Çin Komünist Partisi Dış İlişkiler Komisyonu Direktörü Vang Yi atandı.

Ulusal Halk Kongresi Daimi Komitesi’nin 4. oturumunda alınan kararla Çin Dışişleri Bakanı değişti.

Komite, bir süredir kamuoyu önüne çıkmayan Dışişleri Bakanı Çin Gang’I görevden alarak yerine Çin Komünist Partisi (ÇKP) Dış İlişkiler Komisyonu Direktörü Vang Yi’yi atadı.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ise alınan kararları onaylayan başkanlık kararnamesi imzaladı.

Öte yandan Çin Dışişleri Bakanlığı, eski bakan Çin'in durumu hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

GANG, 25 HAZİRAN’DAN BERİ KAYIP

Çin'in diplomatik temaslarının arttığı bir dönemde bugün görevden alınan Dışişleri Bakanı Çin Gang'ın 25 Haziran'dan beri halkın karşısına çıkmaması dikkatleri çekiyordu.

Aralık 2022'de Dışişleri Bakanı olarak atanan Çin, 25 Haziran'da Pekin'de Sri Lanka, Rusya ve Vietnam yetkilileriyle görüşmesinin ardından yaptığı basın toplantısından sonra kamuoyunun karşısına çıkmamıştı.

Çin sosyal paylaşım sitesi Weibo'da Bakan'ın yokluğuyla ilgili tartışmaların sansürlenmiş olduğu iddia edilmiş, gazeteci ve analist Phil Cunningham, South China Morning Post (SCMP) için ABD-Çin ilişkileri hakkında yazdığı makalesinden Bakan Çin ile ilgili beş paragrafın kendisine haber verilmeden çıkarıldığını söylemişti.

Çinli uzmanlar söz konusu durumun arkasında Çin'in Hong Konglu bir spiker ile yaşadığı ilişkinin olabileceğine dair iddialar ortaya atmıştı.

Güneydoğu Asya Uluslar Birliğinin (ASEAN) Dışişleri Bakanları düzeyinde Endonezya'nın başkenti Cakarta'da 11-14 Temmuz'da düzenlenen toplantıya Çin Gang yerine ÇKP Merkezi Dış İlişkiler Komisyonu Ofisi Direktörü Vang Yi katılmıştı.

Çin'in sağlık sorunu sebebiyle ASEAN toplantısına katılamadığı belirtilmişti.

Bakan ayrıca, 6-9 Temmuz'da ABD Hazine Bakanı Janet Yellen ile yapılan toplantıların yanı sıra 10 Temmuz'da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Solomon Adaları Başbakanı Manasseh Sogavare'in görüşmesine de katılmamıştı.

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell'in, 10 Temmuz'da Pekin'de yapılması planlanan ziyareti iptal edilmişti.

Çin Merkez Bankası'nın yeni başkanı belli oldu

 

Çin Dışişleri Bakanı kayıp

 

Çin Devlet Başkanı'ndan ekonomik büyüme için çağrı

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)