BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇin Cumhurbaşkanı Xi: Korumacılık ve tek taraflılık artıyor----

Çin Cumhurbaşkanı Xi: Korumacılık ve tek taraflılık artıyor

Çin Cumhurbaşkanı Xi: Korumacılık ve tek taraflılık artıyor
27 Mart 2019 - 10:03 www.finansgundem.com

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, iki tarafın farklılıklarına ve rekabetine rağmen iş birliğinin Çin ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki ilişkideki belirleyici unsur olduğunu söyledi.

Çin Cumhurbaşkanı Xi, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'ın da yer aldığı Paris'teki Global Yönetim Forumu'nun kapanış töreninde konuştu.

Çin ve Fransa'nın ev sahipliği yaptığı forum pazartesi günü iş dünyasından yaklaşık 200 kişi ile açılırken foruma her iki ülkenin düşünce kuruluşlarından katılanlar da oldu.

YÖNETİŞİM AÇIĞINA KARŞI ADALET VE EŞİTLİK

Xi Jinping konuşmasında, tüm dünyada sıcak nokta sorunlarının ortaya çıktığını söyleyerek iklim değişikliği, siber güvenlik, mülteci krizi ve diğer geleneksel olmayan güvenlik tehditlerinin yayılmaya devam ettiğini belirtti.

"Korumacılık ve tek taraflılık artıyor" diyen Xi, sözlerine şöyle devam etti:

"Küresel yönetim sistemi ve çok taraflı sistem güçlü rüzgârlarla karşı karşıya. Bu nedenle, küresel yönetişim vizyonu olması gereken faydalar için ortak danışma ve katkıya bağlı kalmamız lazım. Global ilişkilere tüm insanlar tarafından karar verilmeli. Küresel yönetim kurallarına daha fazla demokrasi getirmek için birlikte çalışmalıyız."

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping açıklamasında çok taraflılığın sembolü olan "Birleşmiş Milletler"e bağlı kalarak Dünya Ticaret Örgütü, Uluslararası Para Fonu, Dünya Bankası, 20 Grubu, AB ile diğer küresel ve bölgesel çok taraflı sistemler ile insanlığın ortak geleceği adına toplumla hareket etmenin de altını çizdi. Güvenin uluslararası ilişkiler ve devletler arası ilişkiler için en iyi tamamlayıcı olduğunu kaydeden Xi, "Daha fazla rekabet, temas ve jeopolitik rekabet arttıkça uluslararası güven ile iş birliğinde zedelenme meydana geldi." değerlendirmesini yaptı.

Karşılıklı saygı ve güvene öncelik vermesine değinen Xi Jinping, şöyle konuştu:

"Olası tüm diyalog ve müzakerelerden en iyi şekilde faydalanabilmemiz, farklılıkları rafa kaldırıp etkisiz hale getirerek ortak bir zemin ve anlayış aramak için birlikte çalışmalıyız. İş birliğimiz rekabetimizden daha büyük. Olumlu enerjiyi artırmalıyız. Yan yana çalışıyoruz ve birbirimize yardım ediyoruz ve ileriye doğru giderken ardımızdan endişe duymamalıyız." ifadesinde bulundu.

Açıklamalarında barış vurgusu da yapan Xi Jinping, "Yerel savaşlar ve bölgesel çatışmalar devam etmekte olup, terörün devam eden öfkesi, dünyanın pek çok yerinde insanların, özellikle de çocukların hayatlarını tahrip etmektedir." dedi.

"Soğuk savaş zihniyetini ve sıfır toplamlı oyun zihniyetini reddetmeliyiz" diyen Xi, "İş birliği yoluyla barış ve güvenliği sürdürmeli, istekli kullanıma ve güç tehdidine karşı çıkmalı ayrıca kendi kendine hizmet eden çıkarları zorlamak için mücadele etmeliyiz." diye konuştu.

KAZAN-KAZAN VURGUSU

Ekonomik küreselleşmenin dünya ekonomisinin büyümesinde itici güç olduğunu aktaran Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, şu an küreselleşmeye karşı eğilimin olduğunu, korumacılığın olumsuz etkilerinin açıkça hissedildiğini dile getirerek bölgesel kalkınmada eşit olmayan gelir dağılımı ve eşitsizliğin küresel yönetişimde en önemli sorun haline geldiğini bildirdi.

Çin'in reform ve açılmayı ilerletmeye devam edeceğine dikkat çeken Xi, sözlerini şöyle tamamladı:

"Çin son kırk yıldır aynı politikayı izliyor. Gelişmiş ülkelerin 300 yıl süren sanayileşme yolculuğunu bitirdik. Bu şekilde devam etmeli ve aynı zamanda kendimizi yeni koşullara adapte ederek daha fazla açılmamız gerekiyor."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)