BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin büyüme sinyalleri veriyor----

Çin büyüme sinyalleri veriyor

Çin büyüme sinyalleri veriyor
03 Haziran 2013 - 06:42 www.finansgundem.com

İmalat endeksinin yükselmesiyle, Çin ekonomisindeki yavaşlamanın sonuna gelindiği sinyalleri arttı

Pekin Hükümeti, ülkedeki yavaşlamanın sonuna gelindiğine işaret ederek, politika yapıcıların yılın ilerleyen zamanlarında faiz indirimlerini önleyeceği tahminlerine dikkat çekti.
Xinhua Haber Ajansı'nın haberine göre Çin Devlet Başkanı Ji Pinging, 31 Mayıs'ta genişlemenin daha istikrarlı bir hâle geldiğini söyledi. Xi'nin konuşmasının 1 gün sonrasında resmi imalat endeksi Mayıs'ta 50.6 puandan 50.8 puana çıktı. Ülkede yayınlanan bir başka anket, imalatta daralmaya işaret etmişti.
Çin sanayisindeki istikrarlaşma, Japonya'nın geçtiğimiz hafta fabrika üretimini açıklaması ve Güney Kore'de de sanayi üretimi ve ihracatın beklenmedik şekilde artmasının ardındna Asya'nın güçlenmeye başladığının sinyalini veriyor. Bloomberg anketine katılan ekonomistler, Çin Merkez Bankası'nın önümüzdeki yılda faiz artırma ihtimalinin, indirmeden daha fazla olduğunu düşünüyor.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)