BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaÇin altını düşürdü----

Çin altını düşürdü

Çin altını düşürdü
03 Ekim 2013 - 18:20 www.finansgundem.com

Altın, Çin'de talebin yavaşlıyor olabileceğine ilişkin işaretlerle değer kaybetti

Altın vadeli kontratları New York'ta, Hindistan'dan sonra dünyanın en büyük altın kullanıcısı Çin'de talebin yavaşlıyor olabileceğine ilişkin işaretlerle birlikte, son dört günde üçüncü kez değer kaybetti.
Altında Şanghay Vadeli İşlemler Borsası ile uluslararası fiyatlar arasındaki prim, Macquarie Group Ltd.'ye göre, Temmuz ayındaki seviyesi olan ons başına 40 doların üzerinden Eylül ayının sonunda 10 doların altına indi. Altın vadelileri dün ons başına 1,276.90 dolar ile sekiz haftanın en düşük seviyesni gördü.
Chicago'da FuturePath Trading traderı Frank Lesh, "Bu seviyelerden dahi Çin'den talep geldiğini görmüyoruz. Bu durum, insanların fiyatların daha da düşeceğini beklediğini işaret ediyor," dedi ve "Piyasada mod aşağı yönlü kalmaya devam ediyor" şeklinde görüş bildirdi.
Aralık vadeli altın kontratları, New York Comex piyasasında, yüzde 0.4 düşerek, New York saati ile 10:12'de ons başına 1,315.40 dolara geriledi. Metal gün içinde yüzde 1.4 kadar düştü. Vadeli kontratlarda işlem hacmi, Bloomberg'in derlediği verilere göre, bu rapor yazıldığı sırada, son 100 günün ortalamasının yüzde 32 altındaydı.
Altın, dün itibariyle bu yıl, ABD hisse senetlerinin rekor seviyeye çıkması ve enflasyonun düşük kalmasının metale yönelik değer koruma talebini azaltması sonucu yüzde 21 düştü.
Çin'de piyasalar 1-7 Ekim döneminde tatil nedeniyle kapalı.
Altın kontratları dün, ABD hükümetinin kapanmasının ekonomiyi olumsuz etkileyebilecek olmasından dolayı Fed'in aylık 85 milyar dolar olan varlık alım programını daraltmayı öteleyebileceği spekülasyonu ile yüzde 2.7 sıçradı.
Aralık vadeli gümüş kontratları yüzde 1.2 düşerek ons başına 21.63 dolara indi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)