BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Çılgın Proje' için SPK devrede----

'Çılgın Proje' için SPK devrede

'Çılgın Proje' için SPK devrede
13 Nisan 2014 - 12:17 www.finansgundem.com

SPK Başkanı Vahdettin Ertaş: Kanal İstanbul projesini kazananlar özel firmalar olacak. O firmalar SPK’dan izin alarak sukuk çıkarabilirler.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Vahdettin Ertaş, Kanal İstanbul Projesi’nin finansmanında sukukun kullanılabileceğini açıkladı. İstanbul’da gerçekleştirilen Uluslararası Yatırımcılar Zirvesi’ne katılan Ertaş, gazetecilerin Kanal İstanbul Projesi’nin finansmanında sukukun kullanılıp kullanılmayacağını sorması üzerine mevzuatın buna uygun olduğunu söyledi.

Mevzuatı hazırladık
Ertaş, “Sukukun hem kamu, hem özel şirketler tarafından kullanılması için 5 ayrı sukuk düzenledik. Kanal İstanbul Projesi'ni kazananlar zaten özel firmalar olacak. O firmalar SPK’dan izin alarak sukuk çıkarabilirler. Mevzuat olarak buna hazırız. Biz sukukla ilgili düzenleme yaparken Kalkınma Bakanı ile de görüştük. Yani sukuk kullanılmasına ilişkin düzenleme hazır” diye konuştu.

İstanbul’un 'çılgın projesi' olarak tanıtılan, 44 kilometre uzunluğundaki Kanal İstanbul Projesi içinde 325 bin dönüm alana iki tane şehir kurulması planlanıyor. Ayrıca kanal üzerine iki yakayı birbirine bağlayan 12 tane de köprü yapılması planlandı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)