BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇikolata müjdesi!----

Çikolata müjdesi!

Çikolata müjdesi!
30 Ekim 2013 - 15:06 www.finansgundem.com

7 yıl sonra çikolata üretiminin durabileceği yönünde çıkan söylentilere Ekvador Cumhuriyeti yetkililerinden yanıt geldi

Dünyanın en büyük kakao üreticisi olan konumunda olan Ekvador Cumhuriyeti yetkilileri kakao kıtlığı yüzünden 7 yıl sonra çikolata üretiminin durabileceği yönünde çıkan söylentilere Kıtlık söz konusu değil, üretim yaklaşık 4 kat artacak, yeni projeler geliştiriyoruz.
Geçtiğimiz haftalarda İngiltere'nin başkenti Londra'da gıda sektörü devlerinin bir araya geldiği toplantıda, 2020'de çikolatanın hammaddesi kakaoda kıtlık yaşanacağı belirtilmişti. Bu yüzden de çikolata fiyatlarının hızla artmasının beklendiği, 7 yıl sonrasında ise çikolata bulmanın hayal olacağı açıklanmıştı. Ancak mutluluk kaynağı olarak adlandırılan çikolatada böyle bir durumun söz konusu dahi olmadığı ortaya çıktı. Dünyanın en çok kakao ihraç eden ülkesi konumundaki Ekvador Cumhuriyeti’nin temsilcileri, tam aksine kakao üretiminin artacağını belirtiyor. Ülke hükümeti, gelecek yıllarda üretimi arttırabilmek adına da projeler geliştiriyor.
Yılda 200 bin ton kakaonun üretildiği Ekvador Cumhuriyeti, kakao ihracatında %63’lük oran ile dünyanın ilk sırasında yer alıyor.
Ülkenin Tarım, Su ve Hayvancılık Bakanlığı’nın projelerinin içinde kakao için yeni ekim alanlarının özendirilmesi, üretim artışı için eğitim ve teknik desteğin verilmesi, tedarik zincirlerinin geliştirilmesi gibi maddeler yer alıyor. Ayrıca 284bin hektarlık alanın yenilenmesi ve 70bin hektarlık yeni ekim alanının sağlanması ile hektar başına yılda ortalama 2,5 ton verimlilik artışı sağlanması hedefleniyor. Bu da mevcut üretimin yaklaşık 4 katına çıkması anlamına geliyor. Ülkenin İhracat Geliştirme Enstitüsü olan PRO ECUADOR da kakaoya yeni kullanım alanları ve erişilebilecek yeni pazarları keşfetmek adına çalışmalar gerçekleştiriyor. Bahsedildiği gibi kakao ya da çikolata kıtlığı gibi bir durumun söz konusu olmadığını belirten yetkililer, üretimin artması adına yapılacak çalışmaların devam edeceğini iletiyorlar.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)