BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇikolata için Goldman Sachs'ı bıraktılar----

Çikolata için Goldman Sachs'ı bıraktılar

Çikolata için Goldman Sachs'ı bıraktılar
04 Temmuz 2022 - 12:26 www.finansgundem.com

Hayatlarına yeni bir yön vermek isteyen iki eski Goldman Sachs çalışanı, iş hayatının stresine dayanamayıp çikolata imal etmeye başladı.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street’te hayatın çok stresli olduğu hep söylenir. Her saniyenin büyük kararlara gebe olduğu finans piyasalarında bu stresi yönetmek herkesin harcı değildir. Buna rağmen hemen herkes için piyasalar cazibesini korur ve herkes bir gün gelip iyi bir yatırım şirketinde etkin bir role sahip olmak ister; bir çikolata üreticisi olan Elements Truffles’ın sahipleri hariç.

Eğitime destek

Bloomberg’den Kate Krader ve Debarati Roy’un haberine göre, herkesin hayali olan Goldman Sachs’taki kariyerlerini bir çırpıda sonlandıran Kushal Choksi ve eşi Alak Vasa, şu an vegan tatlılarda uzman Elements Truffles şirketinin sahibi konumundalar ve hayatlarından oldukça memnunlar. Goldman Sachs’ta sabit gelirliler için portföy yöneticisi konumunda bulunan Kushal Choksi, faiz oranı eğrisinin kısa ucu dikleştiğinde her zaman strese girdiğini, şimdi ise en büyük stresinin ürünlerini taşıyan UPS kamyonunun gelmemesi olduğunu söylüyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs’ta algoritmik alım satımdan sorumlu eski başkan yardımcısı olan eşi Alak Vasa da eşiyle birlikte kariyerini değiştiriyor. Jersey City merkezli çikolata şirketi Elements Truffles, Hindistan’da uygulanan alternatif tıp yöntemlerinden biri olan ‘ayurveda’dan ilham alan tatlılar üretiyor. Yeni girişimlerine başlamadan önce tatlı üzerine eğitim alan çift, şirket politikası olarak da eğitime ve eğitim imkanlarına önem veriyor. Çift, karlarının dörtte birini Hindistan’da kısıtlı imkanlar nedeniyle okuyamayan çocuklara destek olmak için bağışlıyor.

Karlarının dörtte birini Hindistan’da kısıtlı imkanlar nedeniyle okuyamayan çocuklara destek olmak için bağışlıyorlar.

100 bin dolar sermaye

On yıla yakın bir süre Wall Street’te çalışan çift, bu yaşam tarzını sürdüremeyeceklerini anlayınca, Goldman Sachs'ın Broad Street'teki eski genel merkezinin karşısında yer alan ve Fransız usulü tatlılar yapan Financier'de hafta sonları şekerleme yapmaya başlıyor. Bu yolculuk 2016 yılında Elements Truffles’ı kurmalarıyla başka bir yöne evriliyor.

Şirketi kurarken değerlemeyi değil değer yaratmayı amaçladık.

Elements Truffles’ı 100 bin dolarlık bir sermayeyle kuran çift, hiçbir yatırım almamış. Şirketi kurarken değerlemeyi değil değer yaratmayı amaçladıklarını söyleyen çiftin çikolatalarını sarmak için aile üyeleri desteğe gelmiş. İlk satışlarını bir çiftçi pazarında gerçekleştiren çift, başarı için çok hesaplı davrandıkların ve riskten uzak durduklarını söylüyor. Buna rağmen, ilk hafta sonunda ürettikleri çikolataların tamamını satan çift, Jersey City’de başlayan maceralarını New York şehir merkezine kadar genişletti. Elements Truffles ürünleri bugün ABD’de 2 bine yakın mağazada bulunabiliyor. Çift, üretimlerini yıl sonuna kadar Asya ve Orta Doğu’ya da taşımak istiyor.

Elements Truffles’ın ortalama yüzde 20 ile iki yıldır kar eden bir şirket olduğunu söyleyen Choksi, Goldman Sachs ve BlackRock gibi üst düzey şirketlerde edindikleri tecrübeleri de küçümsemediklerini belirtiyor. Choksi, alım satım piyasası ve portföy yönetimi alanlarında edindikleri tecrübelerin yollarına çıkan her şeyle başa çıkmak anlamında oldukça faydalı olduğunun altını çiziyor.

Girişimciler ve küçük işletmeler resesyondan nasıl korunabilir?

 

Küresel girişim sermayesi yatırımları azaldı

 

Goldman Sachs'tan resesyon açıklaması

 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)