BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇift pandemi uyarısı: Grip agresif bir şekilde geri dönecek!----

Çift pandemi uyarısı: Grip agresif bir şekilde geri dönecek!

Çift pandemi uyarısı: Grip agresif bir şekilde geri dönecek!
23 Eylül 2021 - 13:09 www.finansgundem.com

Korona virüs salgını bitmeden korkutan açıklamalarda bulunan eski Gıda ve İlaç İdaresi Komiseri (FDA) Dr. Scott Gottlieb'den "İki yıldır nüfusa bağışıklık kazandırmadık. Grip çok agresif bir şekilde geri dönecek" dedi.

2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüs (Kovid-19) dünyayı etkisin altında bulundurmaya devam ediyor. Özellikle Hindistan'da çıkan Delta varyantı sonrası dünya genelinde vaka sayıları ciddi artış gösteriyor.

Hürriyet'teki habere göre; Dünya henüz korona virüs ve varyantlarının yarattığı şoku atlatamadan yeni bir salgın ile burun buruna. Yıllardır hayatımızda olan Grip salgını için eski Gıda ve İlaç İdaresi Komiseri (FDA) Dr. Scott Gottlieb'den çok konuşulacak açıklamalar geldi.

FDA'yı Donald Trump döneminde yöneten ve Pfizer'in yönetim kurulunda görev yapan Gottlieb CNBC'ye verdiği röportajda şu ifadelere yer verdi;

'Geçen yıl bir grip mevsimi görmedik. En az bir ve belki de şimdi iki yıldır nüfusa bağışıklık kazandırmadığımız için tam bir felaket ile karşı karşıyayız. Grip çok agresif bir şekilde geri dönecek.'

Korona virüs ve grip salgınının aynı anda yaşanması durumuna verilen isim olan Twindemic son dönemde bilim dünyasının en büyük korkularının başında geliyor. İki salgın ile aynı anda karşılaşacağımızın altını çizen bilim insanları en iyi savunma yolunun koronavirüs aşısı ile birlikte grip aşısı da olmak olduğunun altını çiziyor.

Geçtiğimiz yıl da benzer endişeler dile getirilmiş, iki virüsün salgının daha ağır geçmesine neden olabileceği uyarısı yapılmıştı. Ancak korkulan olmamış, dünya genlinde ciddi bir artışa rastlanmamıştı. Uzmanlar bu yıl da 'çift pandemi' dönemini hasarsız atlatabilmek adına 'aşı olun' çağrılarını sıklaştırdı.

GRİP SEZONU NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Uzmanlar Grip (influenza) genellikle yıl içerisinde Ekim ayından başlayarak Mart sonu Nisan başına kadar olan dönemde sık görülen oldukça bulaşıcı bir solunum yolu hastalığı olduğunun altını çiziyor.

'Grip ve Kovid-19 aşısı aynı gün yaptırılabilir' önerisi

 

Fiyatı belli oldu: Grip aşısı eczanelerde...

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)