BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCIA raporundan işkence çıktı----

CIA raporundan işkence çıktı

CIA raporundan işkence çıktı
09 Aralık 2014 - 20:52 www.finansgundem.com

ABD Senatosu, CIA'in 11 eylül saldırıları sonrası terör şüphelilerine uyguladığı gizli sorgulama tekniklerine dair raporu bugün açıkladı.

ABD Senatosu, CIA'in 11 Eylül saldırıları sonrası terör şüphelilerine uyguladığı gizli sorgulama tekniklerine dair raporu bugün açıkladı.

6 bin sayfalık raporun yaklaşık 500 sayfalık özeti yayınlandı. Belgelerde, CIA'in işkence yöntemleri grafiklerle ayrıntılı şekilde anlatılıyor.

İşkencecilerin, zaman zaman Bush yönetiminin ve CIA'in onayladığı yöntemlerin ilerisine geçtiği kaydediliyor. Raporda en az bir şüphelinin "sahte infazla", bir diğerinin de matkapla tehdit edildiğine yer veriliyor.

Ancak raporda şiddet içeren işkence yöntemlerinin istihbarat toplamada işe yaramadığı vurgulanıyor.

İşkencecilerin yargılanmalarıysa beklenmiyor. ABD Başkanı Barack Obama, işkence yöntemlerinin terörle mücadelede işe yaramadığını ve kendi yönetimi boyunca kullanılmayacağını açıkladı.

Obama yönetimi, tüm dış temsilcilerdeki güvenlik seviyesini de artırdı. Risk altındaki büyükelçiliklerde ve ABD'nin diğer tesislerinde ek önlemler alındı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)