BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'li vekiller Twitter'ın kısıtlanmasının ardından BTK'ya gitti----

CHP'li vekiller Twitter'ın kısıtlanmasının ardından BTK'ya gitti

CHP'li vekiller Twitter'ın kısıtlanmasının ardından BTK'ya gitti
08 Şubat 2023 - 20:19 www.finansgundem.com

Twitter'a uygulanan bant daraltma uygulamasına tepkiler sürüyor. Kısıtlamanın ardından CHP'li vekiller BTK'ya giderek bilgi almaya çalıştı

Twitter'da birçok kullanıcı, saat 16:30'dan itibaren siteye erişemediklerini bildirdi.

Kullanıcılar VPN hizmetlerini kullanarak Twitter'a girebildi. Sosyal medyaya uygulanan erişim kısıtlamasının enkaz altında kalanların adres bilgilerinin daha fazla paylaşılmasının yanı sıra, sosyal medya üzerinden organize edilen yardım ve bağış kampanyalarını da engelleyeceği belirtildi.

Konuya dair resmi açıklama yapılmazken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu önce sosyal medya hesabı üzerinden ve ardından katıldığı televizyon programında duruma tepki gösterdi. Yardım duyurularını, ihtiyaç listelerini sosyal medya aracılığıyla duyuran AHBAP Derneği Başkanı, sanatçı Haluk Levent de duruma tepki gösterdi.

CHP'li vekiller ise sosyal medyaya uygulanan kısıtlama sonrası Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) giderek bilgi almaya çalıştı. 

Netblocks: Erişim sorunu Türkiye kaynaklı, kısıtlama uygulanıyor

İnternet gözlem şirketi Netblocks, Türkiye'de sosyal medya platformu Twitter'ın kısıtlandığına dair iddiaları doğruladıklarını bildirdi.

Dijital haklar, siber güvenlik ve internet yönetişimi konusunda küresel çapta gözlem yapan Netblocks hazırladığı raporda Türkiye'deki birden fazla internet sağlayıcısında Twitter'ın filtrelendiğini ortaya koydu.

Şirketin Twitter hesabından paylaştığı mesajda "Gerçek zamanlı ağ verileri Twitter'ın Türkiye'de kısıtlandığını gösteriyor; filtreleme büyük internet sağlayıcılarında bir dizi ölümcül depremin ardından halkın hizmete bel bağladığı bir dönemde uygulanıyor." ifadeleri kullanıldı.

Haluk Levent: Ne yapacağız şimdi?

Kahramanmaraş depreminin ilk gününden bu yana deprem bölgesinde olan AHBAP Derneği Başkanı, sanatçı Haluk Levent de sosyal medyaya uygulanan kısıtlamalara tepki gösterdi.

Levent konuyla ilgili yaptığı açıklamada "Eee ne yapacağız şimdi? Kime duyuracağız organizasyonları?" diyerek tepki gösterdi.

Siyasilerden tepkiler

Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Meral Akşener, Babacan, Ankara Barosu, Erkan Baş gibi pek çok siyasi ve kuruluş da depremzedelerin sosyal medya aracılığıyla yardım istediğini söyleyerek tepki göstermişti. Temel Karamollaoğlu da BTK tarafından sosyal medyaya uygulanan kısıtlamaları "Akıl tutulması" olarak değerlendirmişti.

"Daraltmayla ilgili bilgi almaya geldik"

Tepkilerin ardından CHP milletvekilleri Tuncay Özkan ve Ahmet Akın, Twitter kısıtlamasının ardından konuya ilişkin bilgi almak için Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) gitti.

BTK binası önünden bir video paylaşan Tuncay Özkan, şu ifadeleri kullandı:

Genel Başkan Yardımcımız sayın Ahmet Akın ile birlikte Bilgi Teknolojileri Kurumu Başkanlığı'nın önündeyiz. Defalarca aradım, ama kendileri toplantıdaymış. Twitter'da, sosyal medyadaki daraltmayla ilgili olarak bilgi almaya geldik. Sayın Ahmet Akın ile birlikte şimdi yetkililer ile görüşecek, aldığımız bilgiyi size aktaracağız.

"Bundan sonra hep geleceğiz, hep geleceğiz"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, milletvekillerinin BTK'ye giriş anlarına ilişkin videoyu Twitter hesabından paylaşarak, "Bundan sonra hep geleceğiz, hep geleceğiz. Yok öyle yağma düzeni!" dedi.

Twitter'a erişim sorunu

 

Karamollaoğlu: Kriz yönetimi yok, yönetim krizi var

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Eksiklikler var, şartlar ortada

 

Kılıçdaroğlu: Türkiye güçlü bir ülkedir, yaralarını saracaktır

 

Borsada bugünkü işlemler iptal edildi, 5 iş günü kapalı olacak

 

Hatay'da hasar havadan görüntülendi

 

Kimliği tespit edilemeyenler 24 saat sonra defnedilecek