BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP'li 11 belediyeden özel teftişe dair deklarasyon----

CHP'li 11 belediyeden özel teftişe dair deklarasyon

CHP'li 11 belediyeden özel teftişe dair deklarasyon
28 Aralık 2021 - 11:53 www.finansgundem.com

CHP'li büyükşehir belediyeleri: İBB'ye yapılan haksızlığın, tüm belediyelerimize yapıldığını düşünüyor ve reddediyoruz.

Düzenli aralıklarla gerçekleştirdikleri toplantılar kapsamında Ankara’da bir araya gelen CHP'li 11 büyükşehir belediye başkanı, görüşmenin ardından bir deklarasyon yayımladı.

İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne başlattığı özel teftişe de değinilen deklarasyonda, "Milletimizin bilmesini isteriz ki, İstanbul Büyükşehir Belediyemize yapılan haksızlığın, tüm Belediyelerimize yapıldığını düşünüyor ve bu haksızlığı reddediyoruz" denildi.

'Kamu bankalarından teminat dahi alamıyoruz'

Hükümetin 'Bütün belediyelere eşit mesafedeyiz' söyleminin "gerçeği yansıtmadığı" belirtilen açıklamada, "Türkiye Belediyeler Birliği’nin gelirinin yarıdan fazlasını Millet İttifakı Belediyeleri sağlarken, kaynaklarının büyük kısmını Cumhur İttifakı Belediyelerine ve diğer kamu kurumlarına aktarması adaletsiz bir vakıadır. Birçok belediyemiz kamu bankalarından ve İller Bankası'ndan kredi alabilmek bir yana, teminat mektubu dahi alamamaktadır" ifadeleri yer aldı.

Deklarasyon şu şekilde sürdü:

"2.5 yıl boyunca Belediyelerimizin yaptığı ve büyük takdir gören çalışmaların bir kesime rahatsızlık verdiğini görmekteyiz. Bu durumu anlayışla da karşılıyoruz. Kabul etmediğimiz durum ise hukukun dışına çıkılarak baskı ortamının oluşturulması, haksız ve mesnetsiz ithamlarla kurumlarımızın zan altında bırakılması ve birer devlet kurumu olan Belediyelerimiz üzerinden sürekli olarak kirli siyaset üretilme çabasıdır.

"Gelinen noktada, vatandaşlarımızı ayırt etmeden hizmet eden Belediyelerimize ayrımcılık yapıldığı, millet iradesi ile seçilen bizlere devlet olanaklarıyla zorluk çıkarıldığı, demokrasi ve hukuk kurallarıyla işlemesi gereken bir düzenden baskı ve engel düzenine geçiş yapıldığı açıktır.

"Milletimizin bilmesini isteriz ki, İstanbul Büyükşehir Belediyemize yapılan haksızlığın, tüm Belediyelerimize yapıldığını düşünüyor ve bu haksızlığı reddediyoruz. Bir Belediyemiz için uygulanması düşünülen hukuksuzluk, karşısında tüm Belediyelerimizi ve milletimizi bulacaktır."

Erdoğan: İslam düşmanlığına karşı dayanışmamızı daha da güçlendirmeliyiz

 

Bakan Dönmez: Bor ihracatında rekor kırdık