BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCHP ile DEM Parti’den ittifak sinyali----

CHP ile DEM Parti’den ittifak sinyali

CHP ile DEM Parti’den ittifak sinyali
23 Aralık 2023 - 15:56 www.finansgundem.com

CHP ve DEM Parti görüşmesinin ardından gözler, iki parti arasında kurulabilecek olası bir ittifaka çevrildi. Genel Başkan Özgür Özel, ziyaret sonrasında diyaloğun devam edeceğini söyledi. DEM Parti'den de CHP ile ittifaka yeşil ışık yakıldı.

CHP ve DEM Parti arasında karşılıklı adımlar atıldı, kurulabilecek olası bir ittifaka yönelik olumlu sinyaller verildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, DEM Parti ile temasın devam edeceğine vurgu yaptı.

Partiler arası görüşme Özel'in DEM Parti'ye gitmesi ile gerçekleşti. İyi Parti'nin yerel seçimde iş birliği teklifini reddetmesi sonrası yapılan görüşme bir buçuk saat sürdü.

Görüşmenin ardından Dem Partililerle kameralar karşısına geçen Özel, görüşmeyi verimli ve yapıcı olarak niteledi. Ziyaretin ardından da DEM Parti, yerel seçim stratejisini belirlemek üzere Parti Meclisi'ni topladı.

CHP ile olası ittifaka yeşil ışık yakıldı. Özellikle Türkiye'nin batısında, diğer partilerle müzakereye açık olunduğu vurgulandı.

İki partinin ittifak sinyalleri sürerken, DEM Partili Tülay Hatimoğulları Oruç'tan,, iş birliği konusunda 'şeffaflık' talebi geldi.

Oruç, "Kiminle iş birliği içinde olacaksak, eşit koşullarda, masa etrafında herkesin gözü önünde görünür bir şekilde olsun istiyoruz. " ifadelerini kullandı.

DEM Partili vekilin tepki çeken sözleri

CHP ile DEM parti arasında karşılıklı olumlu açıklamalar devam ederken DEM Parti Şırnak milletvekili Nevroz Uysal Aslan, TBMM kürsüsünden teröristbaşı için özgürlük talebinde bulundu. Bu sözler büyük tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz günlerde de DEM Parti Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, TBMM'de teröristbaşı için 'sayın' ifadesi kullanmıştı.(TRT Haber)

DEM Parti'den CHP ile ittifak açıklaması

 

CHP, 9 ilde daha belediye başkan adaylarını açıkladı

 

CHP Ordu'da ön seçim tartışması! İl Başkanı özür diledi

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)