BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaChicago PMI Endeksi yükseldi----

Chicago PMI Endeksi yükseldi

Chicago PMI Endeksi yükseldi
31 Mayıs 2013 - 19:29 www.finansgundem.com

ABD'de iş aktivitesi Mayıs ayında yükselerek bir önceki aydan toparlanma sinyali verdi

ABD'de geçtiğimiz ay son 3 yıldan uzun bir süredir ilk kez düşüş gösteren iş aktivitesi Mayıs ayında tekrar toparlandı ve sıçrama kaydederek imalat sektörünün bu çeyrekte ekonomik büyümeye hâlâ katkı sağlayabileceği sinyalini verdi.
MNI Chicago Report raporu bir önceki ay 49'dan Mayıs ayında 58.7'ye yükseldi. 50'nin altındaki rakamlar daralmaya işaret ediyor. Bloomberg tarafından görüşü alınan 50 ekonomistin tahmin medyanı ise 54 olarak gerçekleşti.
Ekonominin yüzde 12'sini oluşturan imalat sektörü, otomobil ve konut sektörünün katkılarıyla toparlanma gerçekleştirebilir. Buna rağmen Mart ayında devreye giren hükümet harcama kesintileri ve maaşlara uygulanan vergi artışı büyümeyi negatif etkileyebilir.
Florida'da bulunan Raymond James & Associates ekonomisti Scott Brown, "Genel olarak yerel talepte toparlanmanın devam ettiğini görebiliyoruz. Temeller gelişiyor" ifadelerini kullandı.
Bloomberg anketine yapılan tahminler 47.5 ile 53.8 arasında değişiklik gösterdi.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)