BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCezayir erken seçime gidiyor----

Cezayir erken seçime gidiyor

Cezayir erken seçime gidiyor
13 Aralık 2020 - 21:20 www.finansgundem.com

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun korona virüs tedavisinin ardınan erken seçime gideceklerini açıkladı

Korona virüs tedavisi için Almanya'da bulunan Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, iyileştiğini, genel ve yerel erken seçime hazırlık olarak yeni seçim kanununun 15 gün içinde hazırlanması yönünde talimat verdiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tebbun, Kovid-19 tedavisi için ekimde Almanya'ya gidişinden bu yana ilk kez Twitter hesabından yayımladığı video kaydında, iyileştiğini, yakın zamanda ülkesine döneceğini ve yeni Cezayir'in inşasına devam edeceklerini belirtti. 

Cezayir'e dönüş tarihinin henüz netlik kazanmadığını, iki ya da üç hafta içinde dönebileceğini ifade eden Tebbun, ancak ülkesindeki durumu anbean takip ettiğini vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Tebbun, anayasa sonrası aşamanın başlatılması adına 15 gün içinde yeni seçim yasasının hazırlanması için talimat verdiğini ifade etti. 

Fas'ın İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesi kararına atıfta bulunan Tebbun, "Cezayir güçlüdür, bazılarının sandığından daha da güçlü. Şu anda yaşananları biz daha önceden bekliyorduk ancak Cezayir sarsılmaz." değerlendirmesine yer verdi. 

Önceliği seçimlerin düzenlenmesiydi

Tebbun daha önce Anayasa değişikliğine ilişkin yaptığı açıklamalarda, birinci önceliğin "parlamento ve yerel seçimlerin düzenlenmesi olduğunu" aktarmıştı. 

Ülkedeki Meclisin iki kanadı ve belediyelerin görev süresi Mayıs 2022'de sona erecek. 

Kasımın başlarında halk oylamasından geçen anayasa taslağı, son onayı almak ve uygulamaya girmek için devletin başının göreve dönmesini bekliyor. 

1 buçuk aydır Kovid-19 tedavisi görüyor

Cezayir'de 19 Aralık 2019'da göreve gelen Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Almanya'daki  korona virüs (Kovid-19) tedavisi nedeniyle yaklaşık 1,5 aydır görevinden uzak kalırken hem içeride hem dış politikada önemli dosyaların masasında birikmiş olduğu belirtiliyor. 

Cumhurbaşkanlığından 28 Ekim'de yapılan açıklamada, Tebbun'un bazı kapsamlı tahliller için Almanya'ya gittiği ifade edilmişti. Daha sonraki açıklamalarda da Tebbun'un sağlık durumunun iyiye gittiği belirtilmişti.

Almanya'da sıkı yasaklar geliyor

 

Putin'den ekonomi yönetimine sert eleştiriler

 

AB ve İngiltere Brexit müzakerelerini sürdürecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)