BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCezaevlerindeki bu odalar utandırdı----

Cezaevlerindeki bu odalar utandırdı

Cezaevlerindeki bu odalar utandırdı
28 Mayıs 2013 - 11:23 www.finansgundem.com

Cezaevlerindeki tutukluların eşleri ile birlikte özel görüşmelerini sağlayan 'pembe odalar' uygulaması beklenen ilgiyi görmedi

Cezaevlerindeki 50 bin evli hükümlü ve tutuklunun yararlanması için 31 Mart’ta başlanan “pembe oda” uygulamasının üzerinden 57 gün geçmesine rağmen Diyarbakır’daki cezaevlerinden hiç başvuru olmadı. Yetkililer, “Utandıkları için birçok ilde benzer bir durum yaşanıyor” dedi.
Habertürk'ten İlyas Akengin'in haberine göre Adalet Bakanlığı cezaevindeki hükümlü ve tutukluların eşleriyle özel görüşmelerine olanak sağlayan ve kamuoyunda ‘pembe odalar’ olarak da bilinen uygulamayı 31 Mart’ta başlattı. 328 kapalı infaz kurumunda yatan 130 bin tutuklu ve hükümlüden evli olan 50 bin kişinin yararlanması için hemen her cezaevinde görüşme odaları inşa edildi.
DİYARBAKIR’DA BAŞVURU YOK
Aradan geçen 57 günlük sürede, uygulama için Tunceli’de sadece 3, Bitlis’te 1, Elazığ’da 1, Van’da 3 başvuru olduğu öğrenildi. Adalet Bakanlığı, bu konuda cezaevi yöneticilerinin bilgi vermesine yasak getirdi. Ancak buna rağmen, başta Diyarbakır olmak üzere Mardin, Siirt, Midyat, Batman, Bingöl’de hiç başvuru yapılmadığı anlaşıldı.
‘ÇOCUKLARIYLA DA KALABİLİRLER’
Hazırlıklar çerçevesinde Diyarbakır E ve D Tipi cezaevlerinde 8 görüşme odası hazırlanmasına rağmen tek başvuru bile gelmeyince, cezaevi yönetimi devreye girdi. Tutuklu ve hükümlüler bilgilendirildi. Bilgilendirmeye rağmen yasanın çıktığı günden bu yana uygulamadan yararlanmak için mahkûmların başvurmadığı belirlendi. Cezaevi yöneticileri, mahkûmların utandığını, bu nedenle başvurmadıklarını belirtiyor. Yetkililer, “Cezaevinde kalan mahkûmlar bir yandan başvurmak istiyor, ancak utanıyor ve başvurmuyor. Mahkûmların çoğu bu yasayı sadece ‘ilişki odası’ olarak görüyor. Halbuki bir tek bu boyutu yok, çocuklarıyla da kalabilirler ancak yanlış algı nedeniyle bu durum aşılmıyor. Zaten bu yasa herkesi kapsamıyor, cezaevinde örnek olan ve disiplin suçu olmayan kişilere uygulanıyor” diye konuştu.
SİLİVRİ’DE DİRENİŞ
İnfaz Kanunu’nun “Ödüllendirme” başlıklı 51. maddesinde yapılan değişiklikle önü açılan cezaevinde buluşma uygulamasına, Silivri Cezaevi’nde yatan Ergenekon ve Balyoz sanıklarının direniş gösterdiği gazetelere yansımıştı. Özellikle asker kökenli sanıklar, “Fişleniriz” korkusuyla da uygulamadan uzak duruyor. Albay Dursun Çiçek’in avukat kızı İrem Çiçek, asla müracaat etmeyeceğini belirterek “Biz bu odaları ciddiye almıyoruz. Hiçbir askerin o odaya gireceğini düşünmüyorum. Çünkü o odada ne olacağını bilmiyorlar” demişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)