BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCevdet Yılmaz'dan enflasyon paylaşımı----

Cevdet Yılmaz'dan enflasyon paylaşımı

Cevdet Yılmaz'dan enflasyon paylaşımı
04 Aralık 2023 - 17:05 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, enflasyonda gelecek yıl ortasından itibaren yıllık bazda belirgin düşüş beklediklerini belirtti. Yılmaz ayrıca 2026 yılında tek haneyi hedeflediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'in kasım ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verisini açıklaması sonrası enflasyona dair sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulundu.

Cevdet Yılmaz, yaptığı açıklamada, kasım ayında TÜFE'deki değişimin bir önceki aya göre yüzde 3,28, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 61,98 olarak gerçekleştiğini hatırlatarak, "Enflasyonla mücadelede uyguladığımız para ve maliye politikaları sayesinde aylık bazda enflasyondaki düşüşün temmuz ayından bu yana devam ettiğini görüyoruz. Enflasyondaki düşüş çekirdek göstergelerde ise çok daha belirgindir. Çekirdek enflasyonun takibinde kullanılan C endeksinde temmuz ayındaki artış yüzde 9,6'dan kasım ayında yüzde 1,96'ya gerilemiştir. Yıllık çekirdek enflasyon kasım ayında 69,89 ile yatay bir şekilde seyretmiştir. Enflasyonla mücadelenin karalılıkla devam etmesiyle birlikte açıklanan kasım ayı enflasyon gerçekleşmesi Orta Vadeli Program'da öngördüğümüz yıl sonu hedefimizle uyumludur. Enflasyonda gelecek yıl ortasından itibaren yıllık bazda belirgin düşüş, 2026 yılında ise tek haneyi hedefliyoruz. Enflasyonun düştüğü ortamda ise istikrar içinde, büyüme ve kalıcı sosyal refah konusunda güçlü bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Enflasyon kasımda aylık yüzde 3.28 arttı

 

Kira artış oranı belli oldu

 

5 aylık enflasyon farkı netleşti: Emekli ve memurlar dikkat!

 

Şimşek: Enflasyondaki düşüş cesaret verici

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)