BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCerrahi maskelerin tavan fiyatı belirlendi----

Cerrahi maskelerin tavan fiyatı belirlendi

Cerrahi maskelerin tavan fiyatı belirlendi
07 Mayıs 2020 - 12:45 www.finansgundem.com

Ticaret Bakanlığı, cerrahi maskelerin adedinin KDV dahil en fazla 1 TL olacağını açıkladı.

FINANSGUNDEM.COM-ANKARA

Ticaret Bakanlığı, satışı serbest bırakılan maskelerin tavan fiyatlarını belirledi. Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından salgınla mücadelede normalleşme takviminin açıklandığı, 4 Mayıs 2020 tarihli Kabine Toplantısı sonrası alınan kararlar çerçevesinde cerrahi maskelerin perakende satış noktalarında satışının mümkün hale geldiği anımsatıldı.

Marketler, eczaneler, tıbbi cihaz satışı yapan medikal firmalar ve elektronik ticaret platformu üzerinden cerrahi maskelerin satışının yapılabileceğinin belirtildiği açıklamada, “Hedefimiz en yaygın ağ ile vatandaşlarımızın en hızlı ve kolay bir şekilde cerrahi maskeleri temin etmesini sağlamaktır. Cerrahi maskeler, adedi KDV dâhil en fazla 1 (bir) Türk Lirası olacak şekilde tüketicilerimize satışa sunulacaktır. Bu fiyatın üzerindeki satışlar fahiş fiyat olarak değerlendirilecektir” denildi

MASKELER 50’Lİ PAKETLERDE SATILACAK

Ticaret Bakanlığı, cerrahi maskelerin ilk olarak 8 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla salgının en yoğun görüldüğü İstanbul’da ardından da büyükşehirlerden başlamak üzere hızlı bir şekilde diğer illerdeki marketlerde de satışa sunulacağını açıkladı.  

Açıklamada, cerrahi maskelerin ilk etapta standart 50’li paketler halinde, önümüzdeki haftadan itibaren de 10’lu standart paketler halinde satışa sunulacağı belirtildi.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)