BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinÇernobil'den sonra ortaya çıktı: Kansere karşı dirençli kurtlar!----

Çernobil'den sonra ortaya çıktı: Kansere karşı dirençli kurtlar!

Çernobil'den sonra ortaya çıktı: Kansere karşı dirençli kurtlar!
09 Şubat 2024 - 16:32 www.finansgundem.com

Bir araştırmaya göre, insanların bulunmadığı Çernobil Bölgesi'nde yaşayan mutant kurtlar insanların ölümcül hastalıkla savaşmasına yardımcı olabilecek kansere dayanıklı genomlar geliştirdi.


Dünya tarihindeki en kötü nükleer kaza 1986 yılında Çernobil Enerji Santrali'ndeki nükleer reaktörün patlamasıyla meydana geldi.

Bölgedeki vahşi hayvanlar yüksek düzeydeki radyasyona uyum sağlamayı ve hayatta kalmayı başardı.

Patlamanın kansere neden olan radyasyonu çevreye sızdırmasının ardından insanlar bölgeyi terk etti.

Daha fazla radyasyona maruz kalınmasını önlemek için patlamadan etkilenen alan tellerle çevrilerek yaşanmaz bölge ilan edildi.

BÖLGEDE VAHŞİ YAŞAM DEVAM EDİYOR

Ancak nükleer felaketten bu yana geçen yaklaşık 38 yıl içinde vahşi yaşam, radyasyondan etkilenmemiş gibi görünen kurt sürüleri de dahil olmak üzere bölgeyi yeniden ele geçirdi.

Princeton Üniversitesi'nden evrimsel biyolog ve ekotoksikolog olan Cara Love, mutant kurtların radyoaktif ortamlarda hayatta kalabilmek için nasıl evrimleştiğini araştırıyor.

2014 yılında Love ve meslektaşları Çernobil'e girdiler ve yabani kurtlara radyasyon dozimetreleri yerleştirilmiş GPS tasmaları taktılar. Bu sırada kansere neden olan radyasyona verdikleri tepkileri anlamak için hayvanlardan kan örnekleri de alındı.

Özel tasmalar araştırmacıların kurtların nerede olduğunu ve ne kadar radyasyona maruz kaldıklarını gerçek zamanlı olarak takip edebilmesini sağladı.

Bu kurtların yaşamları boyunca günde 11,28 milirem radyasyona maruz kaldıklar ortaya çıktı. Bu oran insanlar için yasal güvenlik sınırının altı katından fazla.

KURTLARIN BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ KANSER HASTALARINA BENZİYOR

Araştırmacılar Çernobil kurtlarının bağışıklık sistemlerinin normal kurtlardan farklı göründüğünü ve radyasyon tedavisi gören kanser hastalarınınkine benzer olduğunu buldu.

Ekipler kurt genomunun artan "kanser riskine karşı dirençli" görünen belirli bölgelerini saptadı.

Araştırma, insanlardaki gen mutasyonlarının kanserden kurtulma şansını nasıl artırabildiğini incelemek için anahtar olabilir.

Bulgular özellikle değerli; çünkü bilim insanları, köpeklerin kanserle laboratuvar farelerine kıyasla insana daha benzer şekilde savaştığını ortaya çıkardı. (NTV)

İngiltere Kralı Charles’a kanser teşhisi kondu

 

Uzmanı uyardı: Kanser vakaları giderek artıyor!

 

Kanseri tetikleyen gizli nedenler

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)