BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinCenazeleri karıştıran şirket, aileye tazminat ödeyecek----

Cenazeleri karıştıran şirket, aileye tazminat ödeyecek

Cenazeleri karıştıran şirket, aileye tazminat ödeyecek
23 Eylül 2023 - 19:36 www.finansgundem.com

Hollanda’da cenazeleri karıştıran şirket, yanlış tabuta veda eden aileye 15 bin euro tazminat ödeyecek.


Hollanda’da bir cenaze şirketi, tabutların değişmesi nedeniyle yanlışlıkla iki kez cenaze töreni düzenlenen kişinin ailesine, yaklaşık 15 bin euro tazminat ödeyecek.

Hollanda’nın güneyindeki Voerendaal kasabasında yaşayan 82 yaşındaki May Hermans, geçen Temmuz ayında vefat etti.

Hermans için 24 Temmuz’da kasabanın kilisesinde bir cenaze töreni düzenlendi.

Tören sırasında Hermans’ın yakınları, tabutun renginin, 2 gün önce krematoryumda yapılan cenazeye veda etkinliğindeki tabuttan farklı olduğunu gördü.

Hermans ailesi, cenaze şirketinden açıklama istedi. Ancak bu sırada işlemler devam etti ve May Hermans’a ait olduğu belirtilen tabut, kasaba mezarlığına gömüldü.

Cenaze şirketi, definden 2 gün sonra, cenazelerin karıştığını saptadı.

Yapılan araştırma sonucu, aslında gömülen kişinin May Hermans değil, 26 Temmuz’da cenaze töreni düzenlenecek 64 yaşındaki bir başka erkek olduğu belirlendi. Bu nedenle, 26 Temmuz’daki cenaze töreni iptal edildi.

Hollanda'da bir mezar kapatıldıktan sonra gerekli izinler olmadan yeniden açılamıyor. O nedenle belediye ve polisten izin alınarak, yanlış kişinin gömüldüğü mezar açıldı.

Mezardan çıkan tabut diğer aileye teslim edilirken, May Hermans’ın ailesi de ikinci kez cenaze töreni düzenledi. 82 yaşındaki Hollandalı erkek, kendi mezarına defnedildi.

Cenaze şirketi, cenazelerin karışmasının “Yüz yılda bir yaşanabilecek bir hata” olduğunu savunarak, buna neden olan personelin işine son verdi.

Şirket, Hermans ailesine cenaze masraflarını da geri ödedi.

Ancak aile, duygusal zarar için de tazminat talebinde bulundu. Ailenin avukatı ile görüşen cenaze şirketi, olay mahkemeye yansımadan tazminat istemini kabul etti.

Hollanda medyasına göre, cenaze şirketi yaklaşık 15 bin euro tazminat ödeyecek.

May Hermans’ın oğlu Ron, AD gazetesine, "Hala inanamıyoruz. Yanlış tabutun arkasında yas tutmuşuz. Bu da bizde büyük bir öfke ve üzüntüye neden oldu” dedi.

Ron Hermans, cenaze şirketi ile büyük ölçüde anlaştıklarını belirterek, “tuhaf bir hal alan olayların sona ermesi” nedeniyle mutlu olduklarını söyledi.

Yanlışlıkla 2 gün önce gömülen ve daha sonra mezardan çıkarılan 64 yaşındaki erkeğin yakınlarının tazminat için başvuruda bulunup bulunmadığı ise açıklanmadı.

ABD'den yoksul ülkelere dair tazminat kararı

 

Göçükte 69 gün mahsur kalan madencilere 1.4 milyon dolar tazminat

 

H&M’ye Rusya'da tazminat davası

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)