BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCemil Ertem bankacılık sektörünü uyardı----

Cemil Ertem bankacılık sektörünü uyardı

Cemil Ertem bankacılık sektörünü uyardı
09 Mart 2018 - 12:01 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, faiz konusunda herkesin ayağını denk alması gerektiğini, sabrın sonuna gelindiğini söyledi

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem bankaların da sanayiciler kadar kar etmesi ve faiz konusunda herkesin ayağını denk alması gerektiğini söyledi. 

TRT'de konuşan Ertem, büyük şirketlerin refinansman işine de BDDK'nın bakması gerektiğini söyledi. Bir grup milyarlarca dolar yatırımlarını 12 ay vadeli finanse etmiş, bankalar bunu gözü kapalı yapmış. Buna BDDK’nın da bakması lazım. Bankacılık sektörü kendine çeki düzen vermeli" 

Ertem, "Bankalar kendi geleceği için de adımlar atmalılar. Banka sisteminin kendisine çekidüzen vermesi gerektiğini düşünüyorum, başta kamu bankaları olmak üzere. Bankalar piyasa gereklerine göre davranırsa, faizler düşer" dedi. 

Ertem, bankalarda oligopol yapı yerine piyasa çerçevesinde hareket edecek bir yapı üzerinde çalışıldığını söyledi. Ertem, "Ben Kredi Garanti Fonu Başkanı olsam ticari kredi faizleri yüksek olan bankanın limitini düşürürdüm." dedi. 

Ertem, Moody’s’in Türkiye’nin notunu düşürmesiyle ilgili de "Afrin Operasyonu’na bağlı olarak bunu yaptıklarını düşünüyorum. Bu ekonomik tetikçiliktir. Bu kararın hiçbir etkisi yoktur. Dikkate almıyoruz. Türkiye bunlarla yaptığı anlaşmaları gözden geçirmeli. Türkiye’nin sabrı kalmamıştır. Bu kurumlar ABD’nin siyasi, ekonomik adımlarına göre karar veriyor." dedi.

Ertem, Trump'ın çelik vergisi ile ilgili de şunları söyledi: Türkiye ABD’ye tabii ki karşılık verebilir. Türkiye zarar görürse karşılığını verecektir. Türkiye pamuk ithal etmek durumunda kalıyor. Türkiye, ABD’den yılda 700-800 milyon dolarlık pamuk alıyor. Türkiye, ABD’den farklı yerlerden de pamuk alabilir. Türkiye Mali’de pamuk yatırımı yapabilir. Karşılıklı anlaşmalarla bunu sağlayabiliriz.

Korumacılık uygulaması dünyaya yayılacaktır. Ticaret savaşlarından gelişen ülkeler kazançlı çıkacak. Korumacılıkta ilk adımı atan ticaret savaşının kaybedeni olur, ilk adımı ABD attı, ABD kaybeder.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Misafir09 Mart 2018 13:26

    1-Murakıplar ve Bağımsız Denetçiler tarafından her yıl yapılan denetimlerde gereksiz çok çok detay alt konulara boğulup bu tür durumlara bakılmıyor. 12 ay vadeye o tutarlarda kredi verilmesi kimsenin bakmadığı bir konu. 2-KGF'nin en büyük ortağı bankalar, bakanlar kurulu kararına da yazıp hazine müsteşarlığına yetki verip faiz/limit bu kontrolü koymadıkça KGFnin yapacak birşeyi olamaz. Sahipleri konumunda olan bankalarına limit ayrımı yapamaz. Doğrudan azhine müsteşarlığı bankalarla protokol yapıp kgf aradan bile çıkabilir, gereksiz ara kademe.