BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCemaatin bankamatik çalışanlarının maaşı şoke etti----

Cemaatin bankamatik çalışanlarının maaşı şoke etti

Cemaatin bankamatik çalışanlarının maaşı şoke etti
19 Ocak 2016 - 10:09 www.finansgundem.com

Fethullah Gülen'in kardeşi Kaynak Holding'de bankamatik memuru olmuş. Kardeş Mesih Gülen'e verilen maaş bakın ne kadarmış!

Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, "Gülen'in kardeşine günlük 1483 lira maaş veriliyordu. Biz buraya geldikten sonra işine son verdik ve baktık yurtdışına kaçmış" dedi.

Paralel yapının para trafiğinin merkezi olduğu iddia edilen Kaynak Holding'e kayyum atandı. Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı İmran Okumuş, şirketin başına geçtiği 2 aylık süreçte, yaptıkları tespitleri ve para trafiğini Sabah gazetesine anlattı.

GÜLEN'İN KARDEŞİ VE YEĞENİNİN MAAŞI

İmran Okumuş'un verdiği bilgiler içinde en dikkat çekici olanı Cemaatin 'bankamatik' çalışanları. Bunlardan biri de Fethullah Gülen'in kardeşi. İşte anlattıkları;

-Fetullah Gülen'in kardeşi ve yeğeni buradan maaş alıyordu. Gülen'in kardeşi Mesih Gülen'in günlük ücreti, ağustos ayında 1483 liraya yükseltilmiş. Aylık brüt maaşı 77 bin 138 lira ediyor. Bu zat zaten işe gelmiyor, İzmir'de yaşıyor. Biz buraya geldikten sonra işine son verdik. Biz kimi işten çıkardıysak hepsi yurtdışına kaçtı. Gülen'in kardeşi de kaçtı. Kimseye ulaşamıyoruz.

Fethullah Gülen'in ailesi. Kardeşleri ve yeğenleri objektiflerin önüne böyle geçmişti.

CEMAATİN BANKAMATİK ÇALIŞANLARI

-72 bankamatik memuru tespit ettik. İşlerine son verdik. Asıl ilginç olan, Kaynak Holding'de bordrosu bulunan 300-350 kişilik halkla ilişkiler uzmanı kadrosunun bulunması. Bu insanlar işe gelmez. İl il, kapı kapı dolaşıp, himmet topluyorlar. Bu paralar örgüte gidiyor doğrudan.

GAZETECİLER VE YAZARLAR VAKFI'NA AYDA 100 BİN TL

-Buraya geldiğimde en fazla şaşırdığım şey, neden bu kadar çok şirket kurulduğuydu. Bir de ilgisiz yerlere yapılan abartılı bağışlar var. Örneğin Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı'na her ay düzenli 100 bin lira ödeme yapılmış. Bağış adı altında. Ayda bin lira maaş verdiğiniz asgari ücretle çalışan personelinizden ayda 35-50 lira servis parası keseceksiniz. Diğer taraftan gazetecilere, hukukçular derneğine ciddi bağışlar yapacaksınız. Bunlar Müslümanlara yakışmayan davranışlar.

ORTAKLAR YALANLADI

Öte yandan, Kaynak Holding Ortakları adıyla yapılan açıklamada, "Bugün Sabah gazetesinde çıkan röportaj/haber devamlı tekrarlanan yalanlardan ibarettir" denilerek şu görüşlere yer verildi:
"Görülüyor ki; Çalışanımız olan geçici kayyım heyeti ve başkanı Okumuş, Kaynak Holding A.Ş. ve iştiraklerinde hukuka aykırı hiçbir şey bulamamanın telaşıyla iplerinin bağlı olduğu yerlere PR çalışması yapmaya karar vermişlerdir.  Aşağıda bugünkü  yalan ve iftiralarla ilgili açıklamalarımız bulunmaktadır:
1- Çalışanımız olan İmran Okumuş ve heyeti kendi aldıkları astronomik ücretleri kamufle etmek için sürekli şirket çalışanlarının maaşlarının yüksek olduğu yalanına başvurmaktadır, gerçekler ise tam tersidir. Verdiği röportajda ismini verdiği için ifade edeceğimiz çalışanımız Mesih Gülen'in Kayyım Heyeti atanmadan ve işten çıkarılmadan  önceki net maaşı 5932 TL. dir. Sonrasında ifade edildiği gibi hiçbir şekilde fahiş bir artış yapılmamıştır. Eski genel sekreterimizin maaşı da 6000 civarlarındayken yeni genel sekreterin maaşı 19.000 TL dir. Yine çıkarılan ve yeni işe alınan aynı statüdeki personel maaşları da kıyaslanabilir.
2- Serbest ticaret hayatında olduğu gibi Kaynak Holding'de de çalışan ama aynı zamanda özgür iradesiyle ticari  hayatın içinde de olan bir iki çalışanımız bulunmaktadır. Bu konuda en iyi örnek; geldiği günden beri bir çok farklı sektörde olduğunu ifade eden çalışanımız Okumuş'tur. Atandığı günden beri yüksek maaşlarla çalışanımız olan Okumuş aynı zamanda Ulusoy'un Terme Tesislerinin kendisine ait olduğunu söylerken yine kendisi Ulusoy Holding'de CEO olduğunu ifade etmekte ayrıca İranlı dostlarıyla iş yapma peşinde olduğunu  da kamuoyunda çıkan haberlerden okumaktayız.
3- Diğer bir husus Kaynak Holding'i 2 yıldan beri takip edenlerin, hâlâ Holdingin kaç şirkete sahip olduğunu Ticaret sicilinden doğru düzgün çıkartamamış olmaları kendilerinin bir ayıbıdır. Bu süreçte Holdinge ait olmayan bir çok şirketi mağdur etmişlerdir.
4- Yine başka bir yalan ve iftira 350 kişilik halkla ilişkiler personeli ve bunların himmet tahsilatçısı  olduğu iddiasıdır. Sahip olduğumuz her şirkette; her şirketin ihtiyacı ölçüsünde bir tane halkla ilişkiler personeli ya vardır veya yoktur.  Hele bu insanları himmet toplayıcısı gibi göstermek is sözün bittiği yerdir.  Yüksek hacimli şirketler topluluğunu yönetmeye ilk defa Kaynak Holding de irademiz dışında başlamış olan çalışanımız Okumuş’un, birçok şirketin neden kurulduğunu anlayamamasını normal karşılıyoruz. Ancak bu durumu  “maskeli terör örgütü” gibi yalan ve iftiraya bağlamasını zaman zaman dem vurduğu Müslümanlığa nasıl sığdırıyor ? Onu da biz anlayamıyoruz. Çalışanımızdan, ekmek yediği yere çamur atmanın hesabını elbette soracağız kendisine. Anlaşılıyor ki çalışan Okumuş sadece geçici kayyım heyetinin başkanı değil hem savcı hem hakim olmuş. Sırtını sıvazlayanlardan aldığı cesaretle suç işleyen Okumuş'a şunu hatırlatıyoruz : Herkesin hesabını vereceği günlere yaklaşılırken kimin kaç maske taktığı güneş gibi ortaya çıkacaktır..     Kaynak Holding Ortakları  Kamuoyuna saygı ile duyurulur…

 
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtk19 Ocak 2016 18:53

    Özel teşebbüste alınan verilen ücret şirketi bağlar.İşin aslı acaba kayyum heyeti kaç lira maaş alıyor.Dürüst ilkeli habercilik yapan varsa ona buna çamur atacağına kayyum heyetinin maaşlarını net olarak yazsın.

  • ismail 19 Ocak 2016 11:52

    yaw bunlar daha önce neden yazmıyordunz şimdi yine var böyle insanalr yüksek maaş alıp yatan hemde devletden

  • Umut19 Ocak 2016 11:20

    Şirket özel şirket, size ne kim ne alıyorsa alsın. Bugün sabancının çocuğuna veya cem boynerin kardeşine kaç para verdiğini sorgulayabilirmisiniz. Para özel şahısların parası, sanki devletten haksız alınmış gibi göstermeyin lütfen. Siz devletteki israfı yani kamunun ortak malına yapılan haksızlıkları dile getirin.

  • eren19 Ocak 2016 10:52

    hak edilmemiş para sonuçta, haber doğruysa. özel devlet farketmemeli, haram lokma da özel devlet ayrımı yapmamış Yaratan

  • sorucu19 Ocak 2016 10:38

    ilginç olan 100 bin lira maaşla milletin malının üstüne konan akbabanın yaptıgı açıklama bunlar

  • ÇÖREKÇİ19 Ocak 2016 10:38

    ADAMLAR ŞİRKETE ÇÖREKLENİYOR BİR DE SIRLARINI PAYLAŞIYOR.AYIP

  • sharbone19 Ocak 2016 10:37

    devletin kasasından vermiyor da nereye harcanıyor o paralar, hangi amaçla kimlere dağıtılıyor ona bakmak lazım.

  • erdi19 Ocak 2016 10:24

    Özel şirket değil mi,ne yaparsa yapar,,devletin kasasından vermiyor ki?