BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCemaati kızdıracak anket!----

Cemaati kızdıracak anket!

Cemaati kızdıracak anket!
11 Şubat 2014 - 16:10 www.finansgundem.com

Hükümet-cemaat gölgesinde yapılan son anket dikkat çekici. Hangi parti ne kadar oyu var? İşte sonuçlar

Optimar’ın “Türkiye Gündemi” Araştırması’nda yönelttiği bir soru Cemaatin tepkisini çekecek nitelikte. Zira halka 'Gülen Cemaati'nin İsrail yararına çalıştığına inanıyor musunuz? diye soruldu.

Cemaati hayli rahatsız edecek anket, hükümeti de mesut edecek sonuçlar ihtiva ediyor.

Optimar Araştırma tarafından Türkiye genelinde yapılan anket, 18-64 yaş aralığındaki 5 bin 204 kişiyle gerçekleştirildi.

1-7 Şubat tarihleri arasında yapılan araştırmada çarpıcı verilere ulaşılırken, “Bugün Türkiye’de bir milletvekili seçimi olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz?” soruna, kararsızlar dağıtıldıktan sonra yüzde 46,8 AK Parti, yüzde 28,1 CHP, yüzde 14,1 de MHP yanıtı verildi.

YEREL SEÇİMDE KİME OY VERİRSİNİZ?

Yerel seçimle ilgili görüşlerin de sorulduğu ankette “2014’te yapılacak yerel seçimlerde hangi partiye oy vermeyi düşünüyorsunuz?” sorusu ankete katılanlara yöneltildi.

Verilen yanıtlarda ise kararsızlar dağıtıldıktan sonra oyların dağılımı;

AK Parti yüzde 44,8,
CHP yüzde 29,3,
MHP yüzde 14,2,
BDP yüzde 5,6,
BBP yüzde 3,2,
Saadet Partisi yüzde 1,3 ve
HDP yüzde 0,4 oldu.

PARALEL YAPI VAR MI?

Optimar Araştırma tarafından düzenlenen ankette 17 Aralık operasyonu sonrası Gülen Cemaatiyle ilgili görüşler de soruldu. “Gülen Cemaati’nin siyasallaşıp, emniyet ve yargıda çeteleşip, paralel yapı kurduğuna inanıyor musunuz” sorusuna verilen cevaplarda yüzde 48,2 ile “evet”, yüzde 25,9 ile “hayır”, yanıtı verilirken kararsızların oranı yüzde 25,8 oldu.

GÜLEN'İN OKULLARI DA SORULDU

Ankete katılanlara “Gülen Cemaati’nin dünya genelinde kurduğu okullarla ülkemizi tanıtmak olduğunu ve Türkiye’ye katkı sağladığına inanıyor musunuz” sorusu da soruldu. Verilen yanıtlarda okulları olumlu bulanları oranı yüzde 42,8, olumsuz bulanların oranı yüzde 34,1, görüş bildirmeyenlerin orası ise yüzde 23,1 olarak çıktı.

CEMAATİ RAHATSIZ EDECEK İSRAİL SORUSU

Türkiye genelinde 5204 kişiyle gerçekleştirilen ankette sorulan sorulardan biri de “Gülen Cemaati’nin Türkiye düşmanı yabancı güçlerle birlikte hareket etmekte, ABD ve İsrail yararına çalıştığına inanıyor musunuz?” sorusu oldu. Ankete katılanlar yüzde 36,8 ile evet, 31,5 ile hayır, 31,7 ile kararsızım yanıtını verdi.

“PARALEL YAPIYA İNANANLAR AK PARTİ’YE OY VERENLERDEN FAZLA”

Araştırmayla ilgili değerlendirmede bulunan Optimar Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, “1-7 Şubat tarihleri arasında yaptığımız ankette yerel seçimlerle ilgili 6, Gülen Cemaatiyle ilgili olarak da 14 ayrı soru sorduk. Halkımızın ciddi bir kısmı Gülen Cemaati’nin yabancı kuvvetler için çalıştığına inanıyor ve daha da çarpıcı olanı paralel yapının mevcudiyetine inanların oranı, AK Parti’ye oy verenlerin üstünde olması” diye konuştu. Optimar Araştırma Genel Müdürü Hilmi Daşdemir, anket detaylarını önümüzdeki günlerde canlı yayında açıklayacağını söyledi.
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kenan komutan12 Şubat 2014 19:43

    Gene ısmarlama bir anket yapılmış.. Tayyip bey beğenmemiş olabilir, diğer partilerden 2-3 puan daha alınabilirmiş sanki..

  • Kenan komutan12 Şubat 2014 17:52

    Gene ısmarlama bir anket yapılmış.. Tayyip bey beğenmemiş olabilir, diğer partilerden 2-3 puan daha alınabilirmiş sanki..

  • x11 Şubat 2014 22:56

    kızdılarsa köprüden boğaza atlasınlar,devleti ve ülkeyi tümden gözaltına almışlar,uçurumun başından dönmüş ülke,az daha Humeyni başımıza dikilecekmiş,akpnin gafleti..

  • xxx11 Şubat 2014 22:43

    chpnin f tipi,fetoş,mhpnin okyanus ötesi nitelemeleriyle aşağıladığı,yerin dibine soktukları kesimle el ele,koyun koyuna olmaları çok mu olağan,ahlaki....

  • ne kıvraksınız bee11 Şubat 2014 20:42

    10 yıldır nerdeyse peygamber yerine koydukları adamı şimdi hırsızlıklarını ortaya çıkardı diye terörist ilan ettiler koşulsuz şartsız güleni siz desteklemiyormuydunuz şimdi noldu

  • bergo11 Şubat 2014 19:26

    alo fatih revizyonundan geçmeyen anketlere inanmam

  • secmen11 Şubat 2014 19:12

    demek ki CHP 40sene daha iktidara gelemiyecek bu anket sonucuna göre.

  • yahya11 Şubat 2014 19:09

    cemaat bizden topladığı öğrenci burslarıyla israile itfaiyesine yardım etmiş.amerikan seçimlerinde bağış yapmışlar.yazıklar olsun cemaate.bundan sonra gelirsiniz gerçi yüz kaldı mı sizde

  • hakkı11 Şubat 2014 18:52

    hırsızlığı savunan hangi koşulda olursa olsun hırsızdır

  • hakkı11 Şubat 2014 18:51

    bir insan alternatif parti bulamaz anlarım ama konuşmaz, desteklemez hala daha hırsızları, en azından oy kullanmaz , boş atar, tepki koyar... hala daha burada akp yi destekleyenler ya yandaş menfaatçiler ya borsada yanlış zamanda yanlış yatırım yapıp zarar eden bunu da cemaatten bilenler ya Müslümanım deyip utanmadan hırsızlığı savunanlar yada kafasız koyunlar. başka türlü bir izahati yok çünki

  • hacı11 Şubat 2014 18:27

    kimi suçlarsanız suçlayın, deniz fenerinde de aynı düşüncedeki insanlar soydu soğana çevirdi. villalarda oturup kim hangi iaheleyi alacak derdindeler, asgari ücretliler de burada onları savur durur

  • hacı11 Şubat 2014 18:25

    cemaat ne kadar Müslümansa siz de aynı oranda Müslümansınız. o muhabbetle hepinizin beyni yıkanmış. kuranı okumadan, peygamberi anlamadan Müslümanım demeniz mi trajikomik, ahlaksız olup Müslümanım demeniz mi, çalıp çırpıp Müslümanız demeniz mi hangisini desem? akp basıldı hala daha örtbas etmeye uğraşıyorsunuz, biraz haysiyet olsa en azından desteklemez susarsınız. kapitalist sistemde kardeş kardeşi öldürüyor dönüp bir de herkes başkalarını Müslüman olup olmasıyla ilgileniyor. ortadoğuda herkes bu kadar Müslümansa bu ahlaksızlıklar bu vahşet niye? hepiniz aynı haltsınız da farkında değilsiniz

  • CAN11 Şubat 2014 18:03

    NE İSTEDİLERDE VERMEDİYSE HEPSİ ONDAN

  • vatandas11 Şubat 2014 17:36

    sohbet adi altinda miletin nasil beyinleri yikandigini herkez bilmekte! Diyanetin camilerinden cikmamak gerek. Adamlar kitap, DVD vs. satip Propaganda yapmaktalar! Yurtdisindaki okullara gelince, bedavami yapiyorlar? Sektör olmus para kazaniyorlar!!

  • ankisad11 Şubat 2014 17:01

    o beddua inşallah içinizdekileri yerle bir eder.paraları nasıl yediğini böbürlenerek salyasını akıtarak anlatanlar

  • Eylem11 Şubat 2014 16:59

    dünyada böyle bir muhalefet var mı? İktidar olmak için her yol mubah deyip ulkenin ekonomisini çökertmek için herseyi yaptılar! İlk defa Turkiye tarihinde iki kuruluştan yatırım yapıla bilir puanı almıştık ve devamı gelecekti! Ulkenin imajı neydi nereye düşürdüler! alçaklık bu! Bu defa oyumuz AKP ye. Böyle davranmasak sadece iktidar olmak için her türlü kahpelikler yapılmaya devam edilir gelecektede. Bilsnkiler halk bu tur davranışlara ters tepki verir!

  • hey gidi heey11 Şubat 2014 16:57

    yahu millet tutturmuş yolsuzluk velev ki yapılıyor bu cemaat bunları ortaya çıkarmak için şimdi mi harekete geçiyor özrü kabahatinden beter be! al birini vur ötekine! Daha düne kadar başbakana yalaklananlar şimdi ne oldu da birden sütten çıkmış ak kaşık oldular yahu! Din iman diye diye soydunuz ülkeyi! Bu güne kadar siz değil misiniz ülkenin kaymağını 11 senedir yiyen!? ne oldu da yolsuzlukları ortaya çıkardınız!? Ne oldu bi yerlerden rantısnız mı kesildi? Yahu hepimiz binecez bir gün 4 kolluya bu ne hırs anlamıyorum! Siz binmeyecek misiniz acaba? Hayır ben şuna uyuz oluyorum hükümet götürmüş yolsuzluk yapmışmış bunu yahu siz 11 senedir kucak kucağa 11 senedir yalayıp yutmadınız mı? Ne oldu Twitter yoluyla peygamber size yolsuzluğu helal mi kıldı şimdi de hükümete mi haram kıldı!? Ya bir cemaat bu kadar siyasetle içli dışlı olursa madara olur! Eskiden bir din alimine beddua ederken Allah sana siyaset yada siyasetçilerle ilişki nasip etsin derlermiş! Al sana beddua işte! böyle madara ederler adamı!

  • dlbyz11 Şubat 2014 16:52

    cemaat kimse fetocu olmaz neden fetocuyum desin belayı üstüne alsın kurban derilerinin yüzde beşini topladılar 1.3 süleymancı var fetocu daha fazladır başka bir bakış açısı sadece

  • ass11 Şubat 2014 16:31

    ne olduda yolsuzluk olaylarını ortaya cıkardığı içinmi cemaat kötü oldu ajan oldu öylemi yazıklar size