BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemCem Garipoğlu nasıl intihar etti?----

Cem Garipoğlu nasıl intihar etti?

Cem Garipoğlu nasıl intihar etti?
14 Ekim 2014 - 08:19 www.finansgundem.com

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, Garipoğlu’nun ölümüyle ilgili görüntülerin kendilerine verilmesini talep etti

Lise öğrencisi Münevver Karabulut’u öldürdükten sonra 25 yıl hapis cezası alan Cem Garipoğlu’nun cezaevinde intihar etmesi sosyal medyada büyük yankı uyandırmıştı. Sosyal medyada “Cem ölmedi, kaçırıldı” söylentileri üzerine Karabulut ailesi avukatı Rezan Epözdemir dün Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı’na gelerek adli soruşturmaya müdahil olmak ve olay yerinde çekilen görüntülerin kendilerine verilmesini talep etti.

‘Şüphe oluşmuştur’

Milliyet'te yer alan habere göre, adliye çıkışında gazetecilere açıklama yapan avukat Epözdemir, “Sosyal medyada, yazılı ve görsel basında bu olayın bir intihar olmayıp bir kaçırılma hadisesi olduğuna dair ciddi anlatımlar var. Bütün bunlar bir araya geldiğinde müvekkillerimizde hükümlünün kaçmış veya kaçırılmış olması ihtimaline binaen makul bir şüphe oluşmuştur. Kendilerinin talebi üzerine biz de konuya ilişkin müdahale talebimizi verdik” dedi. Başsavcının olay yerine adli tıp uzmanları ile birlikte gittiğini anlatan Epözdemir, başka bir iple intihar olayı olsa şüphe olabileceğini ancak çamaşır ipinin cezaevi kantininde satıldığını başsavcının kendisine belirttiğini söyledi.

‘İntihar olduğu kayıtlara girdi’

Taraf olmadıkları için taleplerinin kabul görmesinin zor olduğunu anlatan avukat Epözdemir, “Ama ailenin talebi, kamu vicdanının rahatlaması, adaletin tecellisi için böyle bir başvuru yaptık. Fakat an itibariyle ben daha önce de söylemiştim, ben bu ortaya atılan senaryonun vuku bulmasını hayatın olağan akışına, mantık fizik kurallarına uygun bulmuyorum” diyerek, “Bu olayın intihar olduğu kuvvetle muhtemel, net kesin bir şekilde kayıtlara girdi” dedi.

Sosyal medyadaki “Cem kaçırıldı” haberleri için ise Epözdemir, “Cezaevi müdürü, cezaevi savcısı, infaz koruma memurları, başsavcı, soruşturma savcısı kamera kayıtları görüntüler, fotoğraflar, bütün bunların olduğu bir yerde böyle spekülatif bir şeyin hayata geçmesi çok hayatın olağan akışına uygun görülmüyor” dedi. Cinayete ilişkin bir şüphe olmadığını da belirten avukat, “Çünkü giriş çıkış kayıtlarında kamera kayıtlarında hiç kimse girmemiş. Giriş çıkışlardaki bütün kameralar da çalışıyor” dedi.

‘Çamaşır ipini 3 defa dolamış’

Olay yeri incelemesinin 6 saat sürdüğünü belirten Epözdemir, şöyle konuştu: “Başsavcı, cezaevine adli tıp uzmanı götürmüş. Kendisi de olay yerinde öğle saatlerine kadar bulunmuş. Cem Garipoğlu’nun 3 defa çamaşır ipini kendisine dolamak suretiyle, 2 defa da sıkmak suretiyle intihar olayı vuku bulmuş. Adli ve idari sürecin devam ettiğine dair açıkça beyanlar var. Çamaşır ipi ne yazık ki cezaevi kantinlerinde satılan, hükümlülerin kıyafetlerini asmak veya kurutmak üzere kullandığı mevzuatta yer alan bir uygulamadır. Başka bir ip olsaydı bu tabi kabul edilemezdi ama çamaşır ipi ne yazık ki cezaevlerinde sıkça kullanılan bir araçmış. Kamera kayıtlarının çalışmadığına dair söylentiler dayanaktan yoksundur. Olay yeri incelemesi 6 saat sürmüş. Tırnaklar ve DNA incelemesine kadar hepsi savcılık makamında yapılarak tamamı kayıt altına alınmış. O kayıt ve görüntülerde bu olayın aslında bir intihar girişimi olduğu ve hükümlü Cem Garipoğlu’nun intihar ettiği çok net. Tartışmaya mahal vermeyecek kadar açık. Bütün bunlarla birlikte basın ve sosyal medyada sanki bir kaçırılma hadisesi varmış gibi kanaat ve intiba hasıl olduğu için ve bu algıda bizim müvekkillerimizde ‘acaba mı’ sorusunu gündeme getirdiği için onların talebi üzerine geldik. Resmi başvurumuzu yaptık. Görüntü ve kayıtların tarafımıza verilmesi, bu talep kabul görmezse en azından başsavcılık nezaretinde inceleme yapmamıza müsaade edilmesine dair talep sunduk.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)