BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Çekik gözlü' kadın Türk mobilyasını sevdi----

'Çekik gözlü' kadın Türk mobilyasını sevdi

'Çekik gözlü' kadın Türk mobilyasını sevdi
24 Mart 2014 - 14:17 www.finansgundem.com

İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Tever önderliğinde Türk mobilyacıları Çin’deki dev fuara damgasını vurdu

Türk mobilyacıları dünyaya açılmak için Çin’deki en büyük fuarı 5 yıldır üs olarak kullanıyorlar. Bazı firmalar Çin’de mağaza açarlarken, Uzakdoğulu kadınların Türk mobilyasına olan ilgisi günden güne arttı. İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, “Çekik gözlü Uzakdoğu ülkelerin kadınları Türk mobilyasının dizaynından ve kalitesinden memnun. Şimdi sırada Afrikalılar var. Onlara da Türk mobilyasını satmak için projeler geliştirdik” dedi.
 
Milli katılımın İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından organize edildiği dünyanın en büyük sektör fuarlarından olan “CIFF 2014 Çin Uluslararası Mobilya Fuarı”nda Türk mobilyacıları büyük beğeni topladılar. 
 
Çin’in fuarlar ve ticaret merkezi olan Guangzhou’da bu yıl 18-22 Mart tarihleri arasında 32’inci kez düzenlendi. 680 bin metrekare alanda dünyaya açılma imkanı sunan fuarda İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever önderliğinde Türk mobilyacıları açtıkları stantlarda yabancı pazarların temsilcilerini misafir ettiler. Beş yıl önce 11 firma ile 600 metrekare alanda ülkemizi temsil eden mobilyacılar bu yıl 2 bin metrekare alanda stand açarak ürünlerini sergilediler.
 
TÜRK ŞİRKETLERİ 5 YILDIR BU FUARDA
 
Abdullah Tever, mobilya sektörünün Türkiye’nin ihracatında önemli bir yer tuttuğunu belirterek, dünyaya açılmak için “nokta atışları” ile “gerilla tipi” temaslar yaptıklarını söyledi. Tever “Özellikle son yıllarda dünyanın her yerine Gana’dan Rusya’ya; Almanya’dan Benin’e; Fransa’dan Togo’ya Çin’den Suudi Arabistan’a kadar, başta fuarlar, alım heyetleri ve ticaret heyetleri olmak üzere birçok başarılı etkinlik gerçekleştirdik. Çin üzerinden dünyaya açılmak istediğimiz için CIFF 2014 fuarına 5 yıldır katılıyoruz. Başta Çin olmak üzere buradan da dünya ülkelerine ihracat yapmak için geldik. Bu fuara Asya ve Afrika ülkelerinden yoğun ithalatçılar geliyor. Dolayısıyla uzak ülkelerdeki ithalatçılarla en doğru teması bu fuarda yapıyoruz. Üst üste yaptığımız katılımlar, fuara gelen yabancılarda Türk mobilyası algısı oluşturdu. Bu durum ihracatımızı olumlu etkiliyor. Bu yıl da CIFF 2014’de Türk mobilyası fuarın yıldızları arasına girmeyi başardı” dedi. 
 
Çin hükümetinin tüketimi teşvik için çeşitli kararlar aldığını kaydeden Tever, “Son 15 yıldır büyük bir hızla gelişen Çin'de tüketim toplumu olmaya başladı. Çinliler kendi mobilyalarından ziyade Avrupa mobilyalarını da tercih ediyor. Bu durumu fırsat bilerek Çin'e mağaza açan Türk mobilyacılar var.  Çin'e 5 yıl önce 10 firma olarak geldik şu an 23 firma ile katılıyoruz. Fuar'a en büyük katılım gösteren 2. ülkeyiz.” dedi.
 
TOGO CUMHURBAŞKANI’NIN KIZ KARDEŞİ MOBİLYA ALMAYA İSTANBUL’A GELECEK
 
Türk mobilyacıların ayrıca Afrika pazarına da yöneldiğini vurgulayan İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Abdullah Tever, Afrika ülkeleriyle birebir temasla ihracat yapmayı hedeflediklerini açıkladı. Tever, Afrika pazarı için şunları söyledi: “Togo, Benin ve Gana’nın büyük mobilya ithalatçıları Nisan ayında Türkiye'ye bizim davetlimiz olarak gelecekler. 3 ülkeden 33 ithalatçıyı İstanbul’da ağırlayacağız. Togo cumhurbaşkanının kız kardeşi de mobilya almak için gelecek. Bizim imalatçılarımızla bir araya gelecekler. Otel ve ulaşım masraflarının İstanbul Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından karşılanacak. Fabrikalarımızı gezdirip mobilyalarımızı tanıtacağız. Bu ülkeler mobilyalarını Çin, İtalya, İspanya gibi ülkelerden ithal ediyor. Ancak artık Türk mobilyası da satılacak. Gerilla sistemi ile satış yapacağız. Afrikalı tüketiciler Çin mobilyasından memnun değil. Çünkü kaliteli bulmuyorlar. İtalyan ve İspanyol mobilyaları da pahalı geliyor. Dolayısıyla Türk mobilyası bu ihtiyaca cevap verecek özelliklere sahip”
 
 MOBİLYA İHRACATINDA HEDEF 2.6 MİLYAR DOLAR

Tever, 2023’te mobilya ihracatını 2.6 milyar dolar olarak hedeflediklerini söyledi. Abdullah Tever, Türkiye'nin dünya mobilya üretiminin yüzde 2,5'luk kısmını gerçekleştirdiğini ve bu miktarın yaklaşık 9 milyar dolar değerinde olduğunu belirterek “Türk mobilyasının kilogram fiyatı 4 dolar civarında. İtalyanlar’ın ise 6.5-7 dolar. Ar- Ge ve inavasyona ağırlık vererek aynı miktardaki üretimle ciroları katlamayı hedefliyoruz” dedi.
 
Türkiye mobilya sektörü ihracat rakamının 2012 yılında 1.75 milyar dolar iken 2013 yılı itibari ile 2.18 milyar dolar olduğunu söyledi. Bu rakam içerisinde ahşap mobilyalar; demir ve demir dışı metallerden mobilyalar ile plastik maddelerden mobilyalar yer aldığını kaydeden Tever, ahşap mobilya ihracatındaki artışın ise 2012 yılında 1 milyar 285 milyon dolardan 2013 yılında 1 milyar 485 milyon dolara yükseldiğini kaydetti.
 
2050 yılında dünya mobilya üretiminin 1 trilyon doları bulacağını hatırlatan Tever, "Dünya mobilya üretiminin 370 milyar dolar ve gelişmiş ülkeler dünya mobilya üretiminin yüzde 52'sini gerçekleştiriyor. Gelişmekte olan ve az gelişmiş olan ülkeler ise üretimin yüzde 48'ini gerçekleştiriyor. Türkiye'nin mobilya üretimi ise 5,63 milyar dolar ve bunun yüzde 28'i ihraç ediliyor. En çok Azerbeycan, Gürcistan, Irak, İran ve Libya'ya ihracat yapıyoruz. Türk mobilya sektörünün ihracatını arttırmak için üretici ve ihracatçıları eğitim ve seminerler ile ihracata yönlendirmek için çalışmalar yapıyoruz” dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)