BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu ve Pompeo çözüm için mutabık kaldı----

Çavuşoğlu ve Pompeo çözüm için mutabık kaldı

Çavuşoğlu ve Pompeo çözüm için mutabık kaldı
03 Ağustos 2018 - 08:01 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo arasındaki ikili görüşme gerçekleşti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, iki ülke arasındaki sorunları çözmeye çalışmaya devam etmek için anlaştılar. ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da iki bakanın yapıcı görüşme gerçekleştirdiği açıklandı.

Pompeo ise "Türkiye'ye yaptırım, Pastör Brunson'un ABD'ye dönmesini sağlama konusunda çok ciddi olduğumuzun bir göstergesi" dedi.

Çavuşoğlu, Singapur'da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ikili temaslarına devam ediyor.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ve ABD'li mevkidaşı Pompeo'nun görüşmesi TSİ 07.30'da başlayıp 08.15'te sona erdi.

Son olarak Singapur'da yapacakları yüz yüze görüşmeden önce ABD tarafının talebi üzerine 1 Ağustos'ta telefonda görüşen Çavuşoğlu ve Pompeo, 18, 26 ve 28 Temmuz'da yaptıkları telefon konuşmalarıyla son 15 günde 4 kez istişarelerde bulunmuştu.

Ancak bu görüşme, ABD'nin tutuklu bulunan rahip Andrew Brunson davası yüzünden Türk bakanlara uyguladığı yaptırım kararının ardından gelmesi dolayısıyla önem taşıyor.

Çavuşoğlu, ASEAN Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında Endonezya Dışişleri Bakanı Retno Marsudi, Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono ve İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif'le de ayrı ayrı ikili görüşmeler gerçekleştirmişti.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)