BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇavuşoğlu: Ukrayna'ya asker konuşlandırmamız söz konusu değil----

Çavuşoğlu: Ukrayna'ya asker konuşlandırmamız söz konusu değil

Çavuşoğlu: Ukrayna'ya asker konuşlandırmamız söz konusu değil
31 Mart 2022 - 20:13 www.finansgundem.com

Çavuşoğlu Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin "Türkiye de yorumlara bakıyoruz; Türkiye savaşa girecek, asker konuşlandıracak. Böyle bir şey söz konusu değil" açıklamasında bulundu

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu basın toplantısında Ukrayna-Rusya krizine ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Çavuşoğlu Türkiye'nin garantörlüğü için yapılan spekülatif yorumlara cevap verirken, "Türkiye de yorumlara bakıyoruz; Türkiye savaşa girecek, asker konuşlandıracak. Böyle bir şey söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

Bakan Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Cumhurbaşkanımızda toplantının İstanbul'da hitap etmesi, ateşkese, barışa ve iki ülkeye verdiğimiz önemin göstergesidir. İki ülkenin İstanbul'da bu adımı atması da bize verdiği önemin göstergesidir. Bazı konularda uzlaşı ve anlayışa vardılar. Rusça dili, tarafsızlık... Tarafsızlık politikası için Ukrayna'nın talepleri masada.

Liderlerin de ondan öncesinde Dışişleri Bakanları'nın bir araya gelmesi gündemde. Dışişleri Bakanlarının olası bir anlayışı taraf etmesi, daha sonra da liderlerin bu anlaşmayı imzalaması için bir araya gelmesi... Bugün İstanbul'a gidip geldim. Neler yapmamız lazım bu süreçte diye. İki ülkeye ev sahipliği yapmakla bu olmaz.

"Kalıcı barışın tesisi için yoğun çalışma sürdürüyoruz"

Bir ateşkes için kalıcı barışın tesisi için savaşın başlangıcından bu yana yoğun çalışma sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımız liderlerle görüşmelerini sürdürüyor.

Dün hem Lavrov hem de Kuleba ile temaslarımız devam etti. Sayın Cumhurbaşkanımız hem telefonda Zelenski ile görüşecek hem de sayın Putin'le görüşecek.

Ukrayna ben NATO'ya girmeyeceksem, benim de garantörlüğümün sağlanması gerektiğini söylüyor. Böyle bir anlaşma olursa Rusya Federasyonu da garantörlerden biri olacak. Ukrayna'nın teklif ettiği Almanya ve Türkiye... Hatta İtalya da var. Başka bu garantörlüğe katılmak isteyen ülkeler olursa dahil olacak.

"Savaşa girmek, asker konuşlandırmak gibi bir şey söz konusu değil"

Böyle bir anlaşma olursa, Ukrayna NATO'ya giremeyecek ama AB'ye girebilecek. Bu ülkeler de garantör olacak.

Türkiye'de yorumlara bakıyoruz; Türkiye savaşa girecek, asker konuşlandıracak. Böyle bir şey söz konusu değil.

Barışa gidecek süreçte bu Ukrayna için garanti bir yol. Ukrayna'nın P5 ülkelerine Almanya ve Türkiye'yi dahil etmesi... Türkiye'yi yapıcı barış isteyen bir ülke olarak görmeleridir.

Rusya'dan Avrupa Birliği'ne karşı yaptırım

 

Almanya, Rusya'ya doğalgaz ödemelerini euro ile yapacak

 

Putin, ruble ile ödeme kararnamesini imzaladı!

 

Garantörden isteklerini açıkladı: Ya silah ya ordu ya para...