BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇavşoğlu'ndan Lavrov açıklaması----

Çavşoğlu'ndan Lavrov açıklaması

Çavşoğlu'ndan Lavrov açıklaması
03 Aralık 2015 - 19:58 www.finansgundem.com

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Lavrov görüşmesinin ardından ilk açıklama

Dışişleri Bakanlığı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) 22. Bakanlar Konseyi toplantısı için bulunduğu Belgrad'da Rus mevkidaşı Sergey Lavrov'la görüştü. Görüşme diplomatik kaynakların daha önce açıkladığı şekilde Türkiye saati ile 16.30'da başladı ve yaklaşık bir saat sürdü.

Basına kapalı yapılan görüşme, Türkiye'nin Suriye sınırını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından iki taraf arasında yapılan ilk yüksek düzeyli görüşme oldu. Her iki bakanın da dün sinyallerini verdiği görüşme, saat 16.30 civarında başladı ve yaklaşık 40 dakika sürdü.

Görüşme sonrası açıklama
Rus mevkidaşıyla görüşen Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya'nın mesnetsiz suçlamalarından vazgeçmesi ve sıcağı sıcağına alınmış kararları gözden
geçirmesi temennisinde olduklarını belirterek, "Şu anda Rusya'ya karşı aldığımız ya da öngördüğümüz bir karar yok. Sabırla ilişkilerin düzelmesini bekliyoruz ama ömür boyu da böyle gitmeyeceğini bilmemiz lazım" dedi. 

Çavuşoğlu, her iki tarafın da gerilimi tırmandırmayı istemediğini, farklılıkları gidererek ilişkileri düzeltme arzusunda olduğunu belirterek, "Eminim duygusallık geçtikten sonra aklıselim kazanır ve ilişkilerimizi eski günlerine götürürüz" diye konuştu. 

Lavrov'dan açıklama
Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'dan da Mevlüt Çavuşoğlu ile gerçekleştirdiği görüşme sonrasında açıklamalar geldi. Lavrov, "Yeni bir şey duymadık"  ifadelerini kullandı. Lavrov, "Türk Dışişleri Bakanlığı'nın ısrarlı görüşme talepleri sonrasında bu görüşmeyi gerçekleştirdik ancak yeni bir şey duymadık" diye konuştu. Rus Dışişleri Bakanı İngiltere'nin IŞİD'e karşı operasyonlara başlamasını da "Operasyonlara ne kadar çok ülke katılırsa o kadar etkili olur" şeklinde değerlendirdi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)