BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCathie Wood: ABD ekonomisi stok durgunluğu içinde----

Cathie Wood: ABD ekonomisi stok durgunluğu içinde

Cathie Wood: ABD ekonomisi stok durgunluğu içinde
26 Ocak 2023 - 18:25 www.finansgundem.com

ARK Invest CEO’su Cathie Wood, ABD ekonomisine dair veriler ve enflasyonun seyri nedeniyle Fed’in enflasyon stratejisini değiştirmek zorunda kalacağını iddia ediyor.

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’li yatırım şirketi ARK Invest CEO’su Cathie Wood, enflasyonun zirve yaptığını ve Fed’in piyasanın toparlanmasına yardımcı olacağına inandığını belirtiyor.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wood’a göre Fed, enflasyon stratejisini değiştirmek üzere. ABD ekonomisinin bir ‘stok durgunluğu’ içinde olduğunu söyleyen Wood, mevcut makro yapının ise bir resesyonu çağrıştırmadığını belirtiyor.

Fed geri adım atacak

The Daily Hodl’da yer alan habere göre, ABD merkezli yatırım şirketi ARK Invest CEO'su Cathie Wood, ABD Merkez Bankası'nın piyasanın toparlanmasına yardımcı olacağına inandığını ve enflasyon stratejisini değiştirmek üzere olduğunu söylüyor. Wood, ABD ekonomisinin şu an için muhtemelen şu bir ‘stok durgunluğu’ içinde olduğunu söylüyor.

Mevcut makro yapının 2008/2009 durgunluğuna hiç benzemediğini söyleyen Wood, enflasyonun Fed’in umduğu yüzde 2 seviyesinin altına düşerek merkez bankasını sıkı para politikalarına dönmeye iteceğini tahmin ediyor.

Wood, “Enflasyonun düştüğüne işaret eden her türlü sinyalin var olduğuna inanıyoruz. Bu da Fed’in yakında dönmesi gerektiğini gösteriyor. Belki de en önemlisi tahvil piyasası. İlginçtir, enflasyona karşı çok duyarlı olan ve kendisini korumaya çalışan tahvil yatırımcıları da Fed'in döneceğine inandıklarını söylüyor” diyor.

Wood, “İlginç olan şey, piyasaların her zaman Fed'e öncülük ettiği. Mevcut koşullarda ise uzun vadeli faizlerin kısa vadeli faizlerin altına düşmüş olduğunu görüyoruz ancak Fed hala faiz artıracağını söylüyor” şeklinde konuşuyor.

Enflasyon negatif bölgeye inebilir

Wood, “Uzun vadeli faiz oranları, bir durgunluk içinde değilseniz ya da enflasyon beklentileri düşüş yönlü bir sürpriz yapmadıkça nadiren kısa vadeli Faiz oranlarının altına düşüyor. Ve biz bunların ikisinin de doğru olduğunu düşünüyoruz” diyor.

Wood, Fed'in sadece stratejisinden dönmeyeceğini, potansiyel olarak hedefini aşabileceğini de sözlerine ekliyor. Wood, “Sorun şu ki, enflasyonun yüzde 2'nin altına düşeceğine, hatta para arzı düştüğü için negatif bölgeye bile ineceğine inanıyoruz” diyor.

ABD ticaret açığı beklentilerin üstünde büyüdü

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları 9 ayın dibinde

 

ABD büyüme rakamları açıklandı

 

ABD'de dayanıklı mal siparişleri arttı

 

ABD borsaları yükselişle açıldı

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Newton26 Ocak 2023 18:55

    ABD Ekonomisi hicbi bk içinde değil palavra haber dünyayı uyduruyor böyle yalan dolan haberlerle enayilere çapulcu geri kalmış gelişmekte ülkelere sürekli hemen hergün degişken sahte haberler pompalayarak sömürüyor