BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCarlsberg 2000 kişiyi işten çıkarıyor----

Carlsberg 2000 kişiyi işten çıkarıyor

Carlsberg 2000 kişiyi işten çıkarıyor
11 Kasım 2015 - 19:42 www.finansgundem.com

Carlsberg A/S hisse senetleri, 2000 kişinin işten çıkarılacağı haberi üzerine beş yılın en sert yükselişini gördü

Carlsberg A/S hisse senetleri, 2000 kişiyi işten çıkarma ve Rusya’da bira piyasasının zayıflığı nedeniyle kardaki düşüşü geri çevirmeye yönelik planının açılanması üzerine, beş yıldan bu yana görülen en sert yükselişini kaydetti.

Carlsberg A/S hisse senedi, Şubat 2010’dan kaydedilen en fazla seanslık artış olan yüzde 8.7 yükselerek 602.50 Danimarka kronu oldu. Yeniden yapılanma, yıllık maliyetleri 2018’e kadar 2 milyar kron (288 milyon dolar) azaltacak. Şirketin CEO’su Cees ’t Hart’ın belirttiğine göre yeniden yapılanmaya, Rusya, İngiltere ve Asya’nın bazı bölümleri dahil bazı ülkelerde, ofislerdeki insan sayısı yüzde 15 azaltılacak. Yaklaşık 1,300 çalışana haber verilmiş durumda.

Carlsberg A/S, bu yıl içinde daha önce de işten çıkarmalara gitmişti. Bira üreticisi, Mayıs ayında Kopenhag’daki merkezinde ve bölgesel ofislerindeki pozisyonların yüzde 20’sini sonlandırdı. Şirket, Anheuser-Busch InBev NV gibi daha karlı rakipleriyle rekabet edebilmek için maliyet kısma baskısı altında. Anheuser-Busch InBev NV’nin, SABMiller Plc’yi almak için 107 milyar dolarlık teklif, Çarşamba günü resmiyet kazanmıştı.

Rusya’da bira piyasasına hakim olan Carlsberg A/S, üçüncü çeyrekte yüzde 11 daralmıştı. Haziran ayında CEO koltuğuna oturan Hart, Skol lager’inde üreticisi olan şirketin, ülkedeki küçük bağımsız markalara da pay kaptırdığını belirtti. Hart, 2016’nın ilk yarısında, yatırımcıları şirket stratejisiyle ilgili olarak bilgilendirecek.   
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)