BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCari açığı Merkez azaltmayacak!----

Cari açığı Merkez azaltmayacak!

Cari açığı Merkez azaltmayacak!
23 Eylül 2013 - 09:37 www.finansgundem.com

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Başkanı Rızanur Meral, cari açığı değerlendirdi

Türkiye'nin esas probleminin cari açık olduğunu belirten Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Genel Başkanı Rızanur Meral, “Merkez Bankası'nın uyguladığı para politikası uzun vadede geçerli çözümler değil” dedi.
Meral, Türkiye'de cari açığın milli gelire oranının yüzde 8,8 olduğunu fakat hiçbir ekonominin cari açıkla sürdürülemeyeceğini söyledi. Türkiye'nin üretmeden ayakta kalamayacağının altını çizen Meral, “Bu sadece Türkiye için değil, dünya için geçerli. Üzülerek söylüyorum, çamaşır suyumuzu bile ithal ediyoruz. Türkiye'nin üretmekten başka çaresi yok. Kendi ürünümüze güvenmemiz lazım” dedi.
TUSKON, Şanlıurfa'da gerçekleştirdiği 11. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda konuşan TUSKON Başkanı Rızanur Meral, organizasyonda iş dünyasına önemli mesajlar verdi. Türk ekonomisinin, FED Başkanı Ben Bernanke'nin sözlerine bu denli bağlı olmaması gerektiğini ifade eden Meral, “En hızlı büyüyen ekonomiyiz ama en kırılganı da biziz. Bunun tek nedeni var, dış ticaret açığıdır. Bunu değiştirmek için sadece Merkez Bankası'nın uyguladığı politikalar yeterli olmaz. Ülke olarak ithalat zihniyetini değiştirmemiz gerekiyor. Bunu yapabiliriz” şeklinde konuştu.
Bir yandan üyelerinin işlerini geliştirmeye çalışırken bir yandan da Türkiye için katma değer ürettiklerini söyleyen Meral, Türkiye'nin yerli üretimle ve sürekli artan ihracat oranıyla Güney Kore ve Japonya gibi başarıya ulaşacağına inandığını söyledi. Suriye'de yaşanan gelişmelerin Türk ekonomisine etkileri ile ilgili konuşan Meral, yurtdışındaki fuarlara katılarak yeni pazarlar oluşturulacağını söyledi. Dünya pazarında ithalatçıların her yerde olduğunu belirten Meral, Suriye'nin yerini alabilecek alternatif pazarların oluşması gerektiğini ifade etti. TUSKON olarak önemli bir buluşma için Şanlıurfa'ya geldiklerini belirten TUSKON Başkanı Rızanur Meral, 53 bin 500 işadamıyla, 220 derneği ve 7 federasyonla Türkiye'nin en yaygın sivil toplum kuruluşlarından biri olduklarını söyledi. Bir yandan üyelerinin işlerini geliştirmeye çalışırken, bir yandan da ülke için katma değer üretmeye çalıştıklarını kaydeden Meral, dünyanın dört bir yanındaki fırsatları Türkiye'ye taşımaya gayret ettiklerini ifade etti.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)