BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaCari açığı kontrol altında tutmalıyız!----

Cari açığı kontrol altında tutmalıyız!

Cari açığı kontrol altında tutmalıyız!
10 Aralık 2013 - 15:22 www.finansgundem.com

Maliye Bakanı Şimşek, Meclis'teki bütçe sunumunda cari açığın kontrol edilebilir seviyelerde tutulması gerektiğine dikkat çekti

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisinin en önemli sorunlarından birinin cari açık olduğunu ve makro finansal istikrarı korumak için cari açığı kontrol edilebilir seviyelerde tutmanın şart olduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2014 Merkezi Yönetim Bütçe Tasarısı'nı sunan Şimşek, küresel ekonomideki zayıf büyüme, AB'deki durgunluk, Ortadoğu'da yaşanan jeopolitik gerginlikler ve yüksek seyreden petrol fiyatlarının cari açığı olması gerekenden daha yüksek bir seviyeye çıkarttığını belirtti.

Şimşek, "Orta vadede küresel ekonominin daha hızlı büyümesi ve komşu ülkelerin siyasi istikrara kavuşması dış ticaret dengelerimizi olumlu yönde etkileyecektir" dedi. Maliye Bakanı, cari açığın milli gelire oranının 2014 yılında yüzde 6,4'e ineceğini söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)