BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiCapital Economics'ten Türkiye büyüme tahmini----

Capital Economics'ten Türkiye büyüme tahmini

Capital Economics'ten Türkiye büyüme tahmini
28 Şubat 2023 - 12:06 www.finansgundem.com

Londra merkezli araştırma şirketi Capital Economics, Türk ekonomisinde büyümenin daha da yavaşlamasını bekliyor

Capital Economics ekonomisti Liam Peach, Türkiye'de 2022 yılında yüzde 5,6 olan ekonomik büyümenin bu yıl yüzde 2'ye doğru yavaşlamasını bekliyor.

Ekonominin güçlü olmaya devam ettiğini ancak, özel tüketimin yavaşlayacağını ve het ticaretin büyüme için bir engel olmaya devam edeceğini belirten Peach, depremlerin ekonomiye etkisinin ise yeniden inşanın yatırımları büyütecek olması nedeniyle, büyük olasılıkla sınırlı ve kısa vadeli olacağını vurguladı.

Peach, "Bir endişe para politikasın Mayıs ayındaki seçimler öncesinde aşırı gevşek olmaya devam etmesi ve tüketimin güzlü kalmasının enflasyon baskılarını yoğun tutacak olması. Enflasyonun yüksek seviyelerde kemikleşmesi ve büyük bir kur ayarlamasına ihtiyaç ortaya çıkması riski olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Türkiye 2022 yılında yüzde 5,6 büyüdü

 

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Net28 Şubat 2023 12:26

    IMF devalüasyon gözüküyor enflansyon yüzde ikiyüz üstü faizlerin yükselmesi gerekirken inatla indirmek beceriksizlik cehalet ısrarla sermaye kontrolü ile bütün yerli yabancı yatırımı kaçırmak güveni yok etmek olmayacak duaya amin demek gördükleri