BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemÇanakkale açıklarında 4 büyüklüğünde deprem----

Çanakkale açıklarında 4 büyüklüğünde deprem

Çanakkale açıklarında 4 büyüklüğünde deprem
09 Ocak 2023 - 12:04 www.finansgundem.com

Ege Denizi'nde meydana gelen deprem Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde paniğe yol açtı. Ege'deki depremlerle ilgili olarak Prof. Dr. Sözbilir'den tsunami uyarısı gelmişti

Ege Denizi'nde, 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde kısa süreli paniğe neden oldu.

Ege Denizi  Midilil açıklarında, 4.0 büyüklüğünde deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın merkez üssünü Ege Denizi'nde Midilli Adası açıkları olarak saptadığı deprem saat 11.01'de meydana geldi. Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine 14.26 kilometre mesafede yerin 12.75 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem kısa süreli paniğe neden oldu. Depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Tsunami uyarısı yapılmıştı

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, son 1 aydır Yunanistan'ın başkenti Atina ve Aydın'ın Kuşadası ilçesinde meydana gelen depremlere dikkat çekerek Türkiye için tsunami tehlikesi bulunduğunu ifade etmişti. Sözbilir, "Bu depremler özellikle Karaburun Yarımadası ve Çeşme'ye 150 kilometre uzaklıktaki bir alanda yaşanıyor. Büyük ölçekli bir deprem olduğunda, Karaburun Yarımadası ve Kuşadası Körfezi'nde tsunami tehlikesi yaratabilir. Yunanistan tarafından 7 civarında bir deprem olursa, bizim tarafta tsunami meydana gelebilir" şeklinde açıklama yapmıştı. 

Akdeniz’de deprem!

 

Ege'deki depremlerin ardından Türkiye için tsunami uyarısı

 





YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)