BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇalık enerji dev santrali tamamladı----

Çalık enerji dev santrali tamamladı

Çalık enerji dev santrali tamamladı
19 Nisan 2013 - 10:39 www.finansgundem.com

Çalık Holding, Irak'ın en büyük elektrik santralerinden olan Kerbela El-Hayrat Bölgesi'ndeki yatırımını tamamladı

Çalık Holding, bin 250 MW ile Irak'ın en büyük elektrik santralerinden biri olan Kerbela El-Hayrat Bölgesi'ndeki yatırımını tamamladı. Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani, "Santral Fırat Bölgesi'ni aydınlatacak" dedi .
Sabah'tan Barış Ergin'in haberine göre Çalık Holding, bin 250 MW ile Irak'ın en büyük elektrik santralerinden biri olan Kerbela El-Hayrat Bölgesi'ndeki yatırımını tamamladı. Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani, "Santral Fırat Bölgesi'ni aydınlatacak" dedi
Çalık Holding, Irak'ın Kerbela El-Hayrat Bölgesi'nde bulunan bin 250 MW kapasiteli elektrik santrali yatırımını tamamladı. Irak'ın elektriğinin beşte birini karşılayacak olan santral ülkenin en büyüklerinden biri oldu. Çalık Enerji tarafından iki yılda tamamlanan santral, Irak'ın yeniden inşasında en önemli altyapı projelerinden biri olarak gösteriliyor. Törende konuşan Irak Başbakan Yardımcısı Hüseyin Şehristani, santralin tüm Fırat Bölgesi'ne elektrik sağlayacağını söyledi. Şehristani, "Yatırımı yapan ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Keşke bundan öncekiler de bunun gibi olsaydı. Beşinci aydan itibaren santralden şebekeye elektrik verilecek. Dört türbin önümüzdeki ay çalışmaya başlayacak" dedi.
5 MİLYON NÜFUSA ELEKTRİK
Kurulan santralle Irak'ın Kerbela, Babil, Necef ve Kazimiye bölgelerinde toplam 5 milyon kişiye 24 saat kesintisiz elektrik verilmiş oldu. Irak Enerji Bakanı Kerim Aftan, elektriğin temmuzdan itibaren kesintisiz olarak verileceği bilgisini verdi. Aftan, 2014'te tüm Irak'ın kesintisiz elektriğe kavuşturulacağını belirtti.
REFAH ORTAMI VAR
Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık da Irak Başbakanı Nuri El-Maliki, Başbakan Yardımcısı Şehristani, Elektrik Bakanı Aftan ve Kerbela Valisi'ne destekleri için teşekkür etti. Çalık şunları söyledi: "Irak halkının refahı için attığınız bu adımlar, gerçekleştirilen dev yatırımlar, Irak'ın yeniden inşası için gösterdiğiniz büyük gayretler çok önemli. Sadece Irak halkı değil, oluşacak huzur ile refahtan olumlu etkilenecek tüm bölge insanları tarafından her zaman övgü ve minnetle karşılanacak."
'MUTLULUK DUYUYORUZ'
Ahmet Çalık, El-Hayrat Santrali'ni 2 yıl gibi çok kısa bir sürede ulusal elektrik sağlayabilecek seviyeye getirmeyi başardıklarına dikkat çekti. Çalık, "İnşaatını sürdürdüğümüz 750 megavat gücündeki Ninova Doğalgaz Çevrim Santrali de mayıs ayında tamamlanıyor ve ülkenin emrine 2 bin megavatlık bir elektrik kapasitesi sunuyoruz. Her iki yatırımı da üstlenmiş olmaktan büyük onur duyuyoruz" dedi.
'BİRLİKTE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
Santralin açılış törenine Kerbela Valisi Amaleddin El-Her de katıldı. Açılışta bir konuşma yapan Vali El- Her, Çalık Holding'e teşekkür etti. El-Her, "Bu santrali yapanlar, tüm bölge insanları tarafından şükranla anılacaktır. Bundan sonra da birlikte iş yapmayı sürdüreceğiz. Ayrıca bu yatırımla bu bölge insanının istihdamına yapılan katkıdan dolayı da teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)