BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiÇağlayan milli geliri açıkladı----

Çağlayan milli geliri açıkladı

Çağlayan milli geliri açıkladı
07 Mart 2013 - 14:35 www.finansgundem.com

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Milli gelirin, Nisan ayının başında açıklanacağını ve öngörülen rakamı açıkladı

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde düzenlenen ''Rol Modelim-İş'te Adamım'' toplantısına katılarak öğrencilerin sorularını yanıtladı.
Türkiye'nin çok zor zamanlardan bugüne geldiğini belirten Çağlayan, Cumhuriyet'in kuruluş yıllarında ihracatı 50 milyon dolar olan Türkiye'nin 2012 yılı sonunda ise 152 milyar dolar ile ihracat rekoru kırdığını söyledi.
Çağlayan, geçmiş zaman içerisinde Türkiye'nin çok büyük bedeller ödediğini belirterek, 1980 ihtilalini, ''28 Şubat'' sürecini yaşadığını, bunların her birinin Türkiye'deki antidemokratik hareketler olduğunu söyledi.
Bakan Çağlayan, 2001 yılında iç sebeplerle çıkan krizin Türkiye'ye maliyetinin 200 milyar doların üzerinde olduğunu ifade ederek, sadece bankacılık sisteminin Türkiye'ye maliyetinin 100 milyar dolar olduğunu bildirdi.
''Bizim devraldığımız bir Türkiye'yi size bırakmak istemiyoruz'' diyen Çağlayan, bugün gelinen noktada Türkiye'nin her anlamda daha fazla geliştiğini artık hiç kimsenin gece rüyasında görerek, sabah ihtilal yapamayacağını bildirdi.
Çağlayan, 1980 yılında milli gelirin 50 milyar dolar olduğunu ifade ederek ''Nisan ayı başında rakamlar açıklanacak, yaklaşık 800 milyar dolara yakın bir rakamı göreceğiz'' dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)