BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaTeknolojiBüyük bir asteroit keşfedildi----

Büyük bir asteroit keşfedildi

Büyük bir asteroit keşfedildi
02 Kasım 2022 - 05:07 www.finansgundem.com

Astronomlar, yörüngesi Dünya'nın yörüngesinden geçen büyük bir asteroit keşfedildiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Bilim Vakfı'nın NOIRLab gözlem merkezindeki astronomlar, bir asteroit keşfedildiğini ve bu asteroitin uzak bir gelecekte Dünya'ya çarpma olasılığı olduğunu açıkladı.

2022 AP7 asteroiti için "son sekiz yılda keşfedilen, Dünya için potansiyel bir tehlike oluşturan en büyük nesne" olduğu ifade edildi.

2022 AP7 asteroitini keşfeden astronomlara göre, daha önce bu büyüklükteki asteroitlerin çoğunluğu saptanabilmişti ancak 2022 AP7, Güneş ışınları nedeniyle tespit edilmesi oldukça zor bir bölgede gizlenmişti.

Carnegie Bilim Enstitüsü'nden (Carnegie Institution for Science) Astronom Scott Sheppard, 2022 AP7'nin potansiyel olarak tehlikeli görülme nedeninin Dünya'nın yörüngesinden geçmesi olduğunu söyledi. Sheppard, şu an için Dünya'ya çarpma tehlikesinin bulunmadığını çünkü Dünya'ya "çok uzak" kaldığını belirtti.

2022 AP7 adı verilen yaklaşık 1,5 kilometre genişliğindeki asteroitin küçük bir olasılıkla da olsa Dünya'ya çarpması halinde gezegemizin yıkımına yol açabileceği bildirildi. 

Bilim insanlarına göre, 2022 AP7'nin yarattığı tehlike, diğer bütün asteroitlerde olduğu gibi, özellikle gezegenler tarafından uygulanan çekim kuvvetleri nedeniyle yörüngesinin zamanla değişme ihtimalinden kaynaklanıyor.

2022 AP7'nin keşfinin, Şili'de Cerro Tololo Inter-American Gözlemevi'nde, Victor M. Blanco teleskopu ve kara deliklerin araştırılması için geliştirilen DECam aracı sayesinde yapılabildiğini belirten NOIRLab, 2022 AP7 ile birlikte aynı araştırılması zor bölgede 2 asteroit daha keşfedildiğini ancak bunların Dünya için bir tehlike oluşturmadığını açıkladı.

Tehlikeli bir asteroit Dünya'ya hızla ilerliyor

 

NASA açıkladı: Atom bombasından 800 kat daha güçlü asteroit Dünya'ya yaklaşıyor

 

Eyfel Kulesi uzunluğundaki bir asteroit Dünya’ya doğru yola çıktı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)