BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Bütçe rakamları çok iyi'----

'Bütçe rakamları çok iyi'

'Bütçe rakamları çok iyi'
14 Haziran 2013 - 11:06 www.finansgundem.com

Bakan Şimşek, ÖİB'yi kamu özel yatırımları çerçevesinde bir birime dönüştürmeyi planladıklarını söyledi

Gediz Elektrik Dağıtım AŞ ve Gediz Elektrik Perakende Satış AŞ'nin hisse devri imza töreni başladı.
Rixos Otel'de düzenlenen törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu, EPDK Başkanı Hasan Köktaş, Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Haşim Keklik ve Bereket Enerji Grubu Başkanı Ceyhan Saldanlı ile diğer ilgililer katıldı.
Törende konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Özelleştirme İdaresi'ni kamu özel yatırımları çerçevesinde bir birime dönüştürmeyi planladıklarını açıkladı.
Şimşek, "Özelleştirme portföyü her geçen gün küçülüyor. Özelleştirme İdaresi'ni kamu özel yatırımları çerçevesinde bir birime dönüştürelim mi diye Kalkınma Bakanlığımızla görüşüyoruz. Önümüzdeki dönem Özelleştirme İdaresi yeniden yapılanacak" dedi.
Mayıs ayı bütçesini Pazartesi günü kamuoyuyla paylaşacaklarını işaret eden Şimşek, "Bütçe rakamları çok iyi. Bunun arka planında enerji sektöründe nakit akışının nispeten iyileşmesi de var. Botaş'ın geçmişe yönelik yükümlülüklerini ve cari yükümlülüklerini yerine getirmesi de bütçedeki iyi performansta etkili oldu" dedi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)