BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaBursa'nın köklü markası Kafkas konkordato ilan etti----

Bursa'nın köklü markası Kafkas konkordato ilan etti

Bursa'nın köklü markası Kafkas konkordato ilan etti
09 Temmuz 2019 - 20:52 www.finansgundem.com

Pasta ve şekerleme alanında sektörün köklü markası Kafkas konkordato ilan etti

Faaliyetlerine 1930 yılında başlayan Bursa'nın köklü firması Kafkas'ın konkordato ilan ettiği öğrenildi. 

Twitter hesabından bir paylaşımda bulunan eski İYİ Parti Yöneticisi Levent Özeren, "Bursa'nın ünlü markası KAFKAS KESTANE ŞEKERİ ve pastanesi konkordato ilân etti" ifadelerini kullandı.

1930 YILINDA KURULMUŞTU

Şekerleme ve pastacılık mesleğini babasının yanında öğrenen Yugoslavya Manastır doğumlu Ali Şakir Tatveren, aile mesleğini bir süre Kars Sarıkamış ve Kafkasya'da sürdürdükten sonra 1930 yılında Kafkas Kolektif Şirketi'ni kurdu. İlk dükkanını Bursa’da Atatürk Caddesi'nde açan Tatveren, ürünleri, sunduğu hizmeti ve eşinin de desteğiyle Bursalıların beğenisi topladı. Ali Şakir Tatveren’in 1957 yılında vefatı üzerine şirket yönetimine eşi Nedret Tatveren ve çocukları Alparslan, Atilla ve Yüksel Tatveren geçti.

Pasta ve şekerleme yapımında aranılan isim haline gelen Kafkas, 1970'lere doğru artan talebi karşılayabilmek için teknolojik altyapısını yeniledi. 1980'li yıllarda kestane şekeri çeşitliliğini arttırarak, Bursa dışına bayilikler verdi. Bu süreçte markalaşma yolunda emin adımlarla ilerleyen Kafkas’ın şirket yapısı, 1995 yılında A.Ş.'ne dönüştürüldü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)